Veneficus Factual Decision Making.

Neem jij tactische beslissingen nog steeds op basis van ervaring, onderbuikgevoel en onjuiste gegevens? Grote kans dat je het gevoel hebt niet ‘in control’ te zijn en flink wat stress ervaart. Big data, statistische modellen en algoritmen bieden ongekende mogelijkheden, dus waarom zou je ze niet benutten? Met de juiste mate van menselijke controle zorg je ervoor dat modellen en algoritmen geen verkeerde wending nemen en jouw beslissingen optimaal zijn. Het is onze missie om alle tactische beslissingen te verbeteren met Factual Decision Making.

Veneficus

Consultancy

Maak je nog suboptimale beslissingen gebaseerd op onderbuikgevoel? Veneficus geeft data een plek in jouw organisatie. We leveren managed services, consultancy, implementatie en ondersteuning bij de uitvoering.

Lees meer
Veneficus

Houzr

Hoe weet je wat het beste bod is voor een object en is de investering die je nu doet op de lange termijn nog wel rendabel? Met algoritmes en big data helpt Houzr je residentiële nieuwbouwprojecten te optimaliseren.

Lees meer
Veneficus

Actuarieel testen

In control zijn is cruciaal bij actuariële rekenboxen. Zowel bij de modellen, datakwaliteit als de keten. Wij leveren de applicaties, (AI) modellen, templates en kennis om het testproces efficiënt, volledig en controleerbaar te laten verlopen.

Lees meer
Veneficus

Professionals

Ben je met jouw organisatie op zoek naar hands-on ondersteuning? Onze professionals brengen de juiste kennis bij je aan boord op het gebied van development, data science, machine learning, data processen, applicaties bouwen en change management. We zijn ook altijd op zoek naar nieuwe professionals.

Lees meer
Veneficus

Wat zijn tactische beslissingen?

Wat wordt de indeling van mijn bouwkavel? Wat gaat product x kosten en waar bied ik het aan? Allemaal voorbeelden van tactische beslissingen, die over de kern van je bedrijf gaan.

Met een tactische beslissing balanceer je de verschillende belangen – zoals voorraad, omzet, marge en bedrijfsrisico – die nodig zijn om je organisatie te laten floreren en groeien. Deze beslissingen maak je dag in dag uit en de belangen zijn groot: des te meer reden dus om ze te baseren op goede data en analyses.

Onze aanpak voor tactische beslissingen

Een greep uit Veneficus klanten.

Blauwhoed

Blauwhoed

Woningen ontwikkelen met data science.

Dankzij een datamodel kan Blauwhoed de komende jaren anticiperen op de marktvraag.

Inspelen op toekomstige woonwensen
Efficiënter marktonderzoek
Lees meer

Lucardi

Klanten mailen met persoonlijke parels.

Lucardi leert klanten beter kennen en kan hen verrassen met gepersonaliseerde mailings.

Klanten segmenten naar koopgedrag
Effectiviteit van mailings verhogen
Lees meer
Lucardi - visual - homepage
Veneficus E-commerce

E-commerce

Mediamix optimaliseren over marketingkanalen.

Efficiëntere inzet van media zorgt voor hogere Return On Media Investments (ROMI).

Indirecte effecten van media inzet meten
Budgetallocatie over verschillende kanalen, per campagne
Lees meer

Het maakt niet uit wie je bent, Veneficus heeft wat je nodig hebt.

Voor slimme bedrijven

“Met het normhuurprijs model komen we beter beslagen ten ijs. We kunnen intern beter onderbouwen hoe ons voorstel voor een huurprijs tot stand is gekomen. Bij het aankopen van een nieuwe locatie kunnen we eveneens bepalen hoe hoog de waarde mag zijn. In gesprekken met huurders heeft het model ook toegevoegde waarde, we kunnen de nieuwe huurprijs goed onderbouwen naar onze huurders.”

Sebastiaan Andringa, Assetmanager Retail Annexum

Voor dataminnende bedrijven

Veneficus

“Veneficus voegt een vleugje magie toe aan onze data-oplossingen. Samen ontwikkelden wij inzicht in het verkooppotentieel van een foodservice locatie voor een merk, product of categorie. Veneficus is een echte partner die meer waarde toevoegt aan onze business en het verschil maakt door net dat beetje meer te doen in creativiteit en betrokkenheid.”

Marco van den Ouden, CEO Datlinq

Voor groeiende bedrijven

“Bij Boskalis vinden we fact-based decision-making een game-changer. In korte tijd hebben we samen met Veneficus verschillende statistische modellen op basis van onze data bekeken. Dit leverde de tools op die we tijdens de tenderfase nodig hebben om betere long-term pricing beslissingen te maken.”

Frank Kliffen, Leadcost Engineer Boskalis

0
Jaar ervaring
0
Projecten
Unilever - Logo
Coca Cola-Logo
Holland Casino
Kruidvat
Youfone

Laatste blogs

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Wij zijn ervan overtuigd dat in 2030 alle relevante tactische beslissingen in onze markten met behulp van gerobotiseerde of volautomatische tools worden genomen. Uiteraard is Veneficus dé partner om ervoor te zorgen dat je voorop loopt en de boot niet mist. Benieuwd waar jouw kansen liggen? Vraag een gratis tactisch aanvalsplan aan.