Veneficus - professionals
Veneficus - professionals - 1

Hoe het begon.

Veneficus. Optimizing Intelligence. Beslissers ondersteunen om het verschil te maken door de kracht van data te gebruiken: dat is ons doel! We werken met de perfecte mix van magie en logica, om data en business samen te brengen.

Anno 2021 kennen we drie entiteiten: Veneficus Consultancy, Veneficus Professionals en Veneficus Real Estate. We streven naar perfecte flows, grotere groei, slimmer werken en bovenal een gelukkiger leven.

Veneficus team

Het enthousiaste Veneficus team is in totaal ongeveer 30 vrouwen en mannen groot. Alle Venefici vinden het leuk om tactische beslissingen beter te maken, allen op hun eigen vlak. De achtergronden zijn dan ook data science, econometrie, developers, data engineers, IT, project leads en change management.

Veneficus begon als studentenbaantje vanaf een zolderkamertje, opgericht door drie studievrienden. Viertien jaar later, meerdere FD Gazellen awards verder en met een team van 30 Venefici staat de passie voor data nog steeds voorop. Met als gezamenlijk doel bedrijven te helpen slimmere tactische beslissingen te maken.

Al sinds dag één was het ons doel om interne- en externe data te combineren om betere beslissingen te maken. We noemden het toen ‘veel data’, vandaag de dag is ‘big data’ een gangbaar begrip geworden.

Wat is een tactische beslissing?

Onze kernwaarden.

Wij vinden onze kernwaarden erg belangrijk voor onze klanten, onze omgeving en onszelf. Aan deze kernwaarden mag je ons dus ook houden.

improve
Continuous improvement
together
Together
care
Care
Enjoy!
quality
Quality

Cultuur

Hoe wij werken.

Wij zijn erg gedreven om alles zo goed en efficiënt mogelijk te doen. Dus niet alleen het verbeteren van tactische beslissingen. Ook in onze eigen samenwerking, of het nou gaat om een potje tafelvoetbal of het oplossen van een technisch knelpunt. Overal gaan we er vol voor om het zo slim mogelijk te doen. Hierbij dagen we elkaar uit en maakt leeftijd, ervaring, etc. niet uit. Met een open cultuur waar ieders input belangrijk is, waar zowel serieus gewerkt wordt als plezier wordt gemaakt.

Visie

Waar wij in geloven.

De afgelopen decennia is het overgrote deel van de operationele processen gerobotiseerd en geautomatiseerd. Dit zorgt voor een grotere efficiëntie, lagere kosten en hogere productiviteit. Wist je dat er veel meer is om te automatiseren? Beslissingen bijvoorbeeld. Wij geloven dat standarisatie en optimalisatie van groot belang om elke dag de beste tactische beslissingen te nemen. Dit zorgt ervoor dat je winstgevender bent, een sterkere concurrentiepositie verkrijgt, risico’s worden gereduceerd en het helpt de krimpende beroepsbevolking het hoofd te kunnen bieden.

Missie

Waar wij voor staan.

Wij willen alle frequente, tactische beslissingen verbeteren. Niet alleen voor een hoger rendement en minder risico, maar ook om ervoor te zorgen dat iedereen in control is. Wij willen dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen en het is hartstikke zonde van je tijd om continu bezig te zijn met het regelen van beslissingen. En wat dacht je van alle stress die dat oplevert? Onze data, modellen en applicaties helpen je het beste uit jezelf te halen en zorgen ervoor dat je met een gerust hart in slaap valt. Je hebt de touwtjes in handen, maakt de best mogelijke beslissingen en haalt het maximale uit je processen. Sweet dreams!

Lees meer
We werkten al samen met:
Kruidvat
Nationale Nederlanden
Coca Cola-Logo
Holland Casino
Unilever - Logo