• Theresa

  8 augustus 2022

  “In de loop van mijn vooropleidingen Biometrie en Biomedical Sciences kwamen er weleens opdrachten in R of in Matlab voorbij, ook kan ik me nog goed herinneren dat de groei van
  een tumor werd gevisualiseerd tijdens een presentatie, prachtig vond ik dat! Het viel mij op dat ik juist van dit soort IT-gerelateerde opdrachten enorm enthousiast van werd.

  Stiekem hoopte ik dus dat ik mij daar steeds meer mee zou kunnen bezighouden. Dit waren voor mij de eerste signalen die ertoe hebben geleid dat ik begon na te denken over een mogelijke carrière in de IT. Vanuit mijn biomedische-en medisch-technische achtergrond was het echter wel een uitdaging om erachter te komen welke tak van de IT dan het beste bij mij paste. Het kwartje viel vervolgens al snel toen ik besefte dat ik in mijn vooropleidingen altijd al met (medische) data had gewerkt, veel statistiek had gehad en dat er altijd een onderzoekend element aanwezig was (ik hou van puzzelen in mijn werk!) dus was een data functie een logische keuze. Om mijzelf op dit gebied verder te ontwikkelen ben ik begin april dit jaar ben ik dan ook gestart als data-trainee bij de Veneficus Talent Academy in Rotterdam en ik ben nog steeds enorm blij dat ik deze keuze heb gemaakt! Het fijne aan dit programma vind ik dat het voldoende gevarieerd en gestructureerd is en er is een goede balans tussen klassikale lessen en praktijkopdrachten. Daarnaast is het een pluspunt dat de trainers ervaren zijn waardoor ze de theorie goed kunnen overbrengen. Een waardevol en onmisbaar onderdeel van het traject is het groepsproject waar je gedurende langere tijd samen met mede-trainees aan een datavraagstuk werkt.

  Ik heb daar veel van geleerd en daarnaast ben ik er hierdoor beter achter gekomen welke vaardigheden ik beheers en op welke gebieden ik nog kan groeien. De Veneficus-omgeving is vertrouwd en sfeervol, echt een prettige omgeving om jezelf verder te mogen ontwikkelen! Naast hard werken gedurende werktijd is er ook ruimte voor ontspannende activiteiten na werktijd waarbij je je de kans krijgt om nog meer leuke mensen te leren kennen. Mijn hoogtepunt van het traineeship was natuurlijk het uitje naar Doorn waar we midden in de natuur onze soft skills trainden. Dat uitje was zeer goed georganiseerd en ik kijk daar nu met veel plezier op terug! Dankzij de handvaten die ik gekregen heb bij de Talent Academy van Veneficus heb ik er veel vertrouwen in dat ik van mijn toekomstige data functie een succes kan maken!”

 • Rebecca

  8 augustus 2022

  “Ik ben gestart met deze traineeship omdat ik na het afstuderen het lastig vond om een werkplek te vinden op een gebied dat me ook echt leuk lijkt. Daarnaast wist ik nog niet helemaal zeker op wat voor gebied qua data engineer, data scientist en data analist ik nou echt te werk zou willen gaan. En daarbovenop leek dit me een goede/handige manier om mijn eerste werkervaring op te doen.

  Wat me het meest bevalt aan Veneficus is dat persoonlijke groei centraal staat zowel op technische vlakken als communicatief en zelfkennis. Daarnaast gaan ze voor werkplek ook daadwerkelijk opzoek naar waar jij geïnteresseerd in bent.

  Mijn hoogtepunt van de opleidingsperiode is dat ik me comfortabel begin te voelen met het programmeren, zodanig dat ik zelfs andere kan helpen in hun ontwikkeling hierin.”

 • Jeroen

  8 augustus 2022

  “Nadat ik mijn master Bewegingswetenschappen in augustus 2021 heb voltooid ben ik op zoek gegaan naar een functie binnen dit veld. Ik kwam erachter dat er veel concurrentie en weinig aanbod was binnen dit veld.

  Daarom heb ik mijzelf afgevraagd wat ik heb geleerd tijdens mijn studie en welke onderdelen ik echt leuk vond. Ik kwam erachter dat ik het lesgeven en oplossen van puzzels of complexe vragen erg leuk vond.

  Nadat ik de omschrijving van de vacature voor data trainee had gelezen werd ik enthousiast. Ik zag de wereld van data als een omgeving waarin veel complexiteit zit en het de taak van een data professional is om hier oplossingen en orde in te creëren.

  Sinds het eerste contact met Veneficus hing er een erg open sfeer. Je krijgt het gevoel dat je echt welkom bent en dat er voor, tijdens en na het traineeship voor je gezorgd wordt vanuit Veneficus.

  Wat mij vooral heeft aangesproken zijn de verschillende onderwerpen waarin je een basiskennis krijgt. De rest ligt open voor je eigen invulling: wil je graag verder met Python, dan kan dat. Wil je liever je verdiepen in SQL, dan kan dat ook.

  Tijdens het traineeship heb ik gewerkt met een erg gezellig team trainees die, naast de gezelligheid, ook zeker van doorpakken weet. Er wordt gelachen en gegrapt, maar aan het
  einde van de dag hebben we onze taken voltooid. Als iemand problemen heeft, dan staat er één (of vaak meerdere) mensen klaar om in te springen.

  Mochten wij er als team niet uitkomen, dan zijn er altijd nog de trainers die klaarstaan om je te helpen. Dat doen ze goed en met veel geduld, waarbij je nog steeds het gevoel hebt dat je zelf aan de oplossing meewerkt. Het mooiste moment van de opleidingsperiode was toen ik mijn aanbieding voor een baan kreeg en zag dat alles wat ik heb geleerd nut heeft gehad.”

 • Sonny

  8 augustus 2022

  “Ik ben op 1 april 2022 gestart met een traineeship bij Veneficus. Ik had al besloten een data traineeship te gaan doen echter was de vraag welke. Door een zeer overtuigende recruiter en het feit dat de traineeship bij Veneficus zeer goed geregeld leek heb ik hiervoor gekozen, zonder spijt. Veneficus is namelijk een heerlijk bedrijf met een goede combinatie van een relatief informele sfeer maar straalt hierbij tegelijkertijd complete vakkundigheid uit.

  Tijdens de traineeship ga je een ontzettend breed programma door waarbij alles wat later relevant kan zijn aan bod komt. Hierbij kan je denken aan verschillende programmeertalen, werken in de cloud, beveiliging, testen en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat elke dag net weer een beetje anders is. De meeste dagen zullen echter een combinatie hebben van lectures waarbij een trainer een onderwerp uitlegt om hier vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Sommige dagen hebben iets meer luisteren en sommige iets meer doen, wat voor een leuke afwisseling zorgt.

  Het is dan ook geen gemakkelijke taak om een hoogtepunt te kiezen tijdens dit traineeship maar als ik er 1 zou moeten kiezen zou dit het tweedaagse hack your growth “weekend” zijn. Hierbij werd er – in een prachtige omgeving in het bos – 2 dagen lang aandacht besteed aan de softskills.”

 • Hein

  8 augustus 2022

  “Ik ben in april 2022 begonnen met dit traineeship omdat ik na mijn studie erachter kwam dat ik (vrij veel) behoefte had aan de schakeling tussen het academische idee van Data Science en het toepassen in de werkelijkheid. Zo zijn er behoorlijk wat tools en programma’s (zoals Azure) die je niet leert tijdens je master, maar je wel moet kunnen beheersen als je verder wilt gaan in de werkende wereld van data.

  Het leuke aan Veneficus – wat mij ook oorspronkelijk heeft laten kiezen voor deze plek – is de sfeer die er heerst; of je nou aan het praten bent met de baas op een vrijdagmiddag borrel of gewoon aan het overleggen bent met je directe collega’s. Al met al is het een gezellige – maar voornamelijk hardwerkende – werkplek, en zoals een mede trainee al zei: je hebt altijd zin om naar kantoor te gaan.”

 • Annelies

  24 februari 2022

  “Na mijn studies Data Science en Econometrie wist ik nog niet precies wat voor werk ik zou willen doen en kreeg ik vaak het gevoel dat mijn opgedane skills en kennis niet helemaal aansluiten bij de wensen van verschillende organisaties. De Veneficus Talent Academy is voor mij een mooie kans om mijzelf op persoonlijk, technisch en professioneel gebied te ontwikkelen tot Data Professional.

  Zelf geniet ik ook erg van de informele activiteiten zoals de wekelijks terugkerende quiz, een potje tafelvoetbal tijdens de pauze, samen taart eten om een feestelijk moment te vieren of lekker samen kijken naar de olympisch spelen. Verder kijk ik erg uit om alles wat ik geleerd heb tijdens de trainingen in de praktijk te brengen bij de opdrachtgever!”

 • Oscar

  24 februari 2022

  “Ik ben begonnen met het traineeship omdat ik na mijn studie vond dat ik de toegepaste kennis miste om gewoon te gaan starten. Daarnaast sprak mij het aan dat je samen met een aantal andere trainee’s begint, omdat samen leren toch wel het leukst is.  

  Ik heb superveel geleerd in deze weken van uitstekende trainers, die ook in het tweede deel van het traineeship, waarin we als groep een eindopdracht gingen maken, ook beschikbaar om te helpen en vragen te beantwoorden. 

  Er heerst een open en comfortabele sfeer hier bij Veneficus, waardoor het makkelijk is om mensen aan te spreken. Verder is het tuinhuis waar we de afgelopen weken ons traineeship hebben gevolgd een superfijne plek om te werken en op vrijdagmiddag is het ook de gezelligste plek van het kantoor. 

  Tijdens de zes weken heeft Veneficus al een opdrachtgever gevonden waarbij ik na het traineeship gelijk aan de slag kan!”

 • Pauline

  24 februari 2022

  Ik besloot met het Data Traineeship te starten voornamelijk om mijn technische vaardigheden verder te ontwikkelen. Na een jaar op de academie te hebben gewerkt en data gedreven onderzoek te hebben gedaan in de biomedische wereld, kwam ik op een punt waarop ik wilde ontdekken wat er nog meer is. Ook andere carrière paden trokken mij aan, en dat riep vragen op. Welke sector wil ik werken, bij welke organisatie en in welke rol?

  Ik besloot dat ongeacht het antwoord hierop, skills omtrent werken met data nuttig zullen zijn. En aan die verwachting werd voldaan, met dank aan een groep geweldige trainers. Hierdoor start ik volgende week met een comfortabel gevoel met mijn nieuwe uitdaging als Data Scientist bij een klant.

  Ook ben ik een hoop onverwachte ervaringen rijker, zoals aan het verwerven van “soft skills”, werken met scrum, en ook niet onbelangrijk: werden de antwoorden op mijn vragen langzaam helder. Verder heb ik ook gewoon enorm genoten en ging ik een weekendje naar België met mijn mede-trainees, die ik nu mijn vrienden zou noemen. Al met al, ik had het niet willen missen.”

 • Maartje

  24 februari 2022

  “Na mijn studie wist ik nog niet precies welke kant ik op wilde, maar ik wist wel dat het ik iets technisch wilde. Door het traineeship heb ik verschillende aspecten van de technische wereld leren kennen en erachter gekomen waar ik energie van krijg. Bovendien heb ik mij persoonlijk en technisch vlak kunnen ontwikkelen. De opleidingsperiode heeft ervoor gezorgd dat het gat tussen de theoretische kennis vanuit mijn studie en de kennis die vaak gevraagd wordt bij bedrijven te overbruggen. Daardoor voel ik me klaar om bij een klant aan de slag te gaan.

  Op kantoor hangt een open sfeer waarbij je voelt dat iedereen enthousiast is over het werk dat ze doen. Verder worden er teambuilding activiteiten georganiseerd en eindigen we de week altijd met een End Of The Week quiz waar zowel persoonlijke als willekeurige feiten voorbij komen.

  Het hoogtepunt van de opleidingsperiode, naast het leren kennen en mogen samenwerken met de andere trainees, was het teambuilding weekend in België. (en stiekem ook onze tafelvoetbalpauzes 😉)”

 • Victor

  24 februari 2022

  “Ik heb voor het data traineeship bij de Veneficus Talent Academy gekozen omdat ik het de perfecte eerste stap vond om mijn carrière in de wereld van de data te beginnen. Ik ben altijd goed met cijfers geweest en ik vond de kwantitatieve vakken tijdens mijn Master aan de TU Delft erg boeiend. Het traineeship was dan ook precies wat ik had verwacht en alle ins en outs op het gebied van data worden in een hoog tempo behandeld. Naast het uitvoeren van een eindopdracht met het team van trainees krijg je tijdens het traineeship ook trainingen van diverse trainers met elk hun eigen expertise.

  Als data trainee viel het mij meteen op dat er veel aandacht besteed wordt aan ontspanning tijdens en na het werk. Zo wordt er elke week op vrijdag een quiz georganiseerd en kun je in de pauze ook een potje tafelvoetballen en darten. 

  Het hoogtepunt van deze intensieve opleidingsperiode vond ik het weekendje weg naar België. Tijdens dit weekend hebben wij gefocust op het verbeteren van onze softskills, maar was er ook de mogelijkheid om een boswandeling te maken en een uitgebreid diner.”