• 5 / 5

  Annelies

  24 februari 2022

  “Na mijn studies Data Science en Econometrie wist ik nog niet precies wat voor werk ik zou willen doen en kreeg ik vaak het gevoel dat mijn opgedane skills en kennis niet helemaal aansluiten bij de wensen van verschillende organisaties. De Veneficus Talent Academy is voor mij een mooie kans om mijzelf op persoonlijk, technisch en professioneel gebied te ontwikkelen tot Data Professional.

  Zelf geniet ik ook erg van de informele activiteiten zoals de wekelijks terugkerende quiz, een potje tafelvoetbal tijdens de pauze, samen taart eten om een feestelijk moment te vieren of lekker samen kijken naar de olympisch spelen. Verder kijk ik erg uit om alles wat ik geleerd heb tijdens de trainingen in de praktijk te brengen bij de opdrachtgever!”

 • 5 / 5

  Oscar

  24 februari 2022

  “Ik ben begonnen met het traineeship omdat ik na mijn studie vond dat ik de toegepaste kennis miste om gewoon te gaan starten. Daarnaast sprak mij het aan dat je samen met een aantal andere trainee’s begint, omdat samen leren toch wel het leukst is.  

  Ik heb superveel geleerd in deze weken van uitstekende trainers, die ook in het tweede deel van het traineeship, waarin we als groep een eindopdracht gingen maken, ook beschikbaar om te helpen en vragen te beantwoorden. 

  Er heerst een open en comfortabele sfeer hier bij Veneficus, waardoor het makkelijk is om mensen aan te spreken. Verder is het tuinhuis waar we de afgelopen weken ons traineeship hebben gevolgd een superfijne plek om te werken en op vrijdagmiddag is het ook de gezelligste plek van het kantoor. 

  Tijdens de zes weken heeft Veneficus al een opdrachtgever gevonden waarbij ik na het traineeship gelijk aan de slag kan!”

 • 5 / 5

  Pauline

  24 februari 2022

  Ik besloot met het Data Traineeship te starten voornamelijk om mijn technische vaardigheden verder te ontwikkelen. Na een jaar op de academie te hebben gewerkt en data gedreven onderzoek te hebben gedaan in de biomedische wereld, kwam ik op een punt waarop ik wilde ontdekken wat er nog meer is. Ook andere carrière paden trokken mij aan, en dat riep vragen op. Welke sector wil ik werken, bij welke organisatie en in welke rol?

  Ik besloot dat ongeacht het antwoord hierop, skills omtrent werken met data nuttig zullen zijn. En aan die verwachting werd voldaan, met dank aan een groep geweldige trainers. Hierdoor start ik volgende week met een comfortabel gevoel met mijn nieuwe uitdaging als Data Scientist bij een klant.

  Ook ben ik een hoop onverwachte ervaringen rijker, zoals aan het verwerven van “soft skills”, werken met scrum, en ook niet onbelangrijk: werden de antwoorden op mijn vragen langzaam helder. Verder heb ik ook gewoon enorm genoten en ging ik een weekendje naar België met mijn mede-trainees, die ik nu mijn vrienden zou noemen. Al met al, ik had het niet willen missen.”

 • 5 / 5

  Maartje

  24 februari 2022

  “Na mijn studie wist ik nog niet precies welke kant ik op wilde, maar ik wist wel dat het ik iets technisch wilde. Door het traineeship heb ik verschillende aspecten van de technische wereld leren kennen en erachter gekomen waar ik energie van krijg. Bovendien heb ik mij persoonlijk en technisch vlak kunnen ontwikkelen. De opleidingsperiode heeft ervoor gezorgd dat het gat tussen de theoretische kennis vanuit mijn studie en de kennis die vaak gevraagd wordt bij bedrijven te overbruggen. Daardoor voel ik me klaar om bij een klant aan de slag te gaan.

  Op kantoor hangt een open sfeer waarbij je voelt dat iedereen enthousiast is over het werk dat ze doen. Verder worden er teambuilding activiteiten georganiseerd en eindigen we de week altijd met een End Of The Week quiz waar zowel persoonlijke als willekeurige feiten voorbij komen.

  Het hoogtepunt van de opleidingsperiode, naast het leren kennen en mogen samenwerken met de andere trainees, was het teambuilding weekend in België. (en stiekem ook onze tafelvoetbalpauzes 😉)”

 • 5 / 5

  Victor

  24 februari 2022

  “Ik heb voor het data traineeship bij de Veneficus Talent Academy gekozen omdat ik het de perfecte eerste stap vond om mijn carrière in de wereld van de data te beginnen. Ik ben altijd goed met cijfers geweest en ik vond de kwantitatieve vakken tijdens mijn Master aan de TU Delft erg boeiend. Het traineeship was dan ook precies wat ik had verwacht en alle ins en outs op het gebied van data worden in een hoog tempo behandeld. Naast het uitvoeren van een eindopdracht met het team van trainees krijg je tijdens het traineeship ook trainingen van diverse trainers met elk hun eigen expertise.

  Als data trainee viel het mij meteen op dat er veel aandacht besteed wordt aan ontspanning tijdens en na het werk. Zo wordt er elke week op vrijdag een quiz georganiseerd en kun je in de pauze ook een potje tafelvoetballen en darten. 

  Het hoogtepunt van deze intensieve opleidingsperiode vond ik het weekendje weg naar België. Tijdens dit weekend hebben wij gefocust op het verbeteren van onze softskills, maar was er ook de mogelijkheid om een boswandeling te maken en een uitgebreid diner.”

 • 5 / 5

  Jelle

  24 februari 2022

  “Ik ben op 3 januari 2022 bij Veneficus aan de slag gegaan als Data Trainee. Na mijn opleiding Technische Wiskunde was ik opzoek naar een baan waar ik mijn technische kennis in het bedrijfsleven kan toepassen. Het traineeship was de perfecte manier om in de wereld van de data te starten met de benodigde skills.

  Veneficus is een hele open en vriendelijke organisatie waar ik een hoop leuke nieuwe mensen heb kunnen ontmoeten. Mijn hoogtepunten van het traineeship zijn de mede trainees waar ik een intensieve, maar leuke trainingsperiode heb mogen meemaken en dat ik na het traineeship bij een interessante opdrachtgever aan de slag kan.”