Winter van der Vlist

Winter van der Vlist

Functie: Data Scientist

Als werkstudent heb ik al met meerdere projecten van Veneficus mee kunnen draaien. Deze zijn tot nu toe altijd in Retail geweest maar lopen onderling wel weer sterk uiteen.
Ieder project brengt iets nieuws en je moet je hier fijn bij voelen om goed bij Veneficus te passen. Je leert hier snel door een combinatie van veel autonomie en de juiste hulp en ervaring bij de hand als je erom vraagt.

Zoals de meesten bij Veneficus heb ik een achtergrond in econometrie. Ik begon hier echter pas aan na een bachelor en master in fiscale economie. Econometrie leek mij altijd interessant en ik besloot mijn studie te verlengen in de vorm van een schakelprogramma econometrie. Het bleek een goede keuze. Inmiddels heb ik de master bijna afgerond en pluk ik de vruchten van mijn extra studietijd in een leuke dynamische omgeving.

In mijn masterscriptie pas ik Bayesiaanse schattingstechnieken toe om het meeste te halen uit de datasets van een van de klanten van Veneficus. De voor- en nadelen van bepaalde statistische technieken veranderen nu van bullet points op de lecture sheets naar interessante en relevante afwegingen voor de klant.
Het is het steeds maken van die denkstap en het sparren met collega’s dat je scherp houdt.

Terug