Tom Jongen

Tom Jongen

Functie: Werkstudent

Omdat de Master Econometrie in Groningen erg theoretisch ingesteld is, vond ik het belangrijk om met mijn scriptie-stage meer praktijkervaring op te doen. Hiervoor ben ik bij Veneficus compleet aan het juiste adres: naast een mooie opdracht voor mijn thesis kan ik ook meedraaien op een project voor een klant. Het mooiste vind ik dat ik niet alleen vanuit kantoor aan deze klus werk, maar dat ik ook mee ga met de klantpresentaties. Hiermee zag ik dat mijn werk met van Stochastic Frontier Models direct gebruikt kan worden voor analyses.

Gelukkig krijg ik ook genoeg tijd voor het werken aan mijn scriptie. Hierbij word ik direct begeleid door Hoksan maar zijn eigenlijk alle collega’s bereid mee te denken. Hierdoor merk ik dat het denkniveau op kantoor erg hoog ligt: vrijwel iedereen heeft een kwantitatieve achtergrond waardoor je met iedereen op hoog niveau kan discussiëren. Ook leer ik veel van de grote mate van affiniteit met technologie op kantoor.

Tijdens mijn stage heb ik gemerkt dat een toekomst in de Data Analytics zeker iets voor mij is. Hier heeft de open en goede sfeer op kantoor zeker aan bijgedragen. Aankomend jaar ga ik me nog verdiepen in een Master filosofie in Groningen, maar daarna wil ik zeker terugkeren in de Data Analytics en bij Veneficus.

Terug