Thomas van den Hurk

Thomas van den Hurk

Functie: Stagiair

De grote hoeveelheid informatie die uit data te halen valt fascineert me. Met de juiste econometrische modellen is het mogelijk om meer inzichten te halen uit de beschikbare data en op deze manier complexe uitdagingen op te lossen. Het verdiepen in nieuwe modellen, evenals het uitbreiden van bestaande technieken, is dan ook iets waar ik energie van krijg.

Tijdens mijn master "Econometrics and Mathematical Economics" aan Tilburg University heb ik aan de hand van verschillende machine learning technieken voorspeld waarom middelbare scholieren wel of niet hun keuze hebben gemaakt voor Tilburg University. Met deze inzichten kan de marketing strategie voor toekomstige middelbare scholieren worden aangepast. Om mijn kennis echt in de praktijk toe te passen schrijf ik mijn tweede scriptie bij Veneficus waar ik bezig ben met (een uitbreiding van) Multivariate Adaptive Regression Splines.

Veneficus is een relatief klein bedrijf, waardoor je je collega’s en de bedrijfscultuur snel leert kennen. Kennisdeling staat er bovenaan, wat er voor zorgt dat je in korte tijd veel bij kan leren. Om de kennisdeling te bevorderen zijn speciale sessies ingericht. Ook krijg je, naast het schrijven van je scriptie, de mogelijkheid om mee te werken aan lopende projecten om jezelf nog verder te ontwikkelen.

Terug