Ridho Hidayat

Ridho Hidayat

Functie: Data Sientist

Als econometrist heb ik een passie voor wiskundige uitdagingen. Met name de manier waarop alle facetten van het dagelijks leven met data science kunnen worden geanalyseerd en zelfs worden voorspeld, vind ik fascinerend. De enorme hoeveelheid data die wereldwijd verzameld wordt, is als een schatkist vol informatie en inzichten. Tijdens mijn studie ‘Econometrics and Mathematical Economics’ aan Tilburg University heb ik geleerd om verschillende modellen te maken die dienen als sleutel tot het openen van deze schatkist. Zo komt de theoretische wiskunde ineens heel dicht bij de praktijk te staan.

Bij Veneficus schrijf ik mijn afstudeerscriptie over churn-analyse. Hiervoor probeer ik een model te vinden dat accuraat kan voorspellen welke klanten van een telecomprovider hun abonnement in de toekomst gaan opzeggen. Aangezien ik hier met echte klantendata te werk kan gaan, en collega’s bovendien vol enthousiasme bereid zijn om hun kennis te delen, denk ik dat Veneficus een uitstekende plek is om te worden klaargestoomd voor het bedrijfsleven.

Mijn ambitie is om met mijn wiskundige kennis daadwerkelijk van waarde te zijn voor de samenleving. Zo hoop ik op termijn ook maatschappelijke problemen aan te kunnen pakken met behulp van data science. Het zou geweldig zijn als ik met de kennis die ik heb vergaard de wereld om me heen een klein beetje mooier kan maken.

Terug