Michal Oleszak

Michal Oleszak

Functie: Data Scientist

Mijn avontuur met statistisch modelleren is begonnen op de Warsaw School of Economics, waar ik mijn bachelor in kwantitatieve methoden in de economie heb behaald. In die periode ontwikkelde ik de fascinatie voor hoe nauwkeurig de complexe werkelijkheid kan worden opgevangen door wiskundige modellen, en welke nuttige en praktische kennis deze kunnen bieden. Vandaar mijn beslissing om mijn opleiding in Nederland, het land dat bekend staat om zijn data-analyses degrees, te continueren Momenteel ben ik mijn master econometrie aan het afronden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Ik vond mijn masterprogramma erg leuk maar het wordt gegeven vanuit een hoog theoretische, wiskundige hoek. Ik besloot een stage te gaan doen om mijn academische vaardigheden in de praktijk toe te kunnen passen. Veneficus bood mij een uitstekende mogelijkheid hiervoor. Ik ben in februari 2017 bij het Veneficus team gekomen om mijn master scriptie schrijven als onderdeel van mijn stage. Tijdens stage was ik in dienst als werkstudent. Na dat mijn scriptie te hebben geschreven ben ik nu full time in dienst bij Veneficus als data scientist. Het leukste vind ik dat ik nu de mogelijkheid heb om academisch onderzoek te combineren met real-life business problemen. Ik heb al veel geleerd bij Veneficus en ik kan niet wachten op alle uitdagingen die nog gaan volgen.

In mijn vrije tijd maak ik vaak bergwandelingen (al is het in Nederland vrij lastig om deze bergen te vinden). Ik vind het ook erg leuk om nieuwe talen te leren: naast Pools, mijn moedertaal, spreek ik ook Engels, Duits en Spaans. Op dit moment ben ik bezig om Nederlands te leren.

Terug