Lisanne den Hoed

Lisanne den Hoed

Functie: Data Scientist

In het derde jaar van mijn studie econometrie vond ik dat mijn opleiding toch wel erg abstract bleef. Daarnaast ontdekte ik dat mijn passie niet zozeer binnen de financiƫle of logistieke sector lag. Naast mijn studie ben ik toen bij marktonderzoeksbureau IRi gaan werken, waar ik veel leerde op het gebied van marketing. Ik leerde om door middel van analyses en studies relevante inzichten te verkrijgen uit grote hoeveelheden aankoopgegevens.

Dit beviel erg goed en zo ben ik in januari 2016 als werkstudent gestart bij Veneficus, waar ik me al snel thuis voelde. Hier ontwikkelde ik allereerst mijn programmeervaardigheden en kreeg ik de kans om mijn econometrische kennis in de praktijk te gebruiken. Ook mijn masterscriptie heb ik bij Veneficus geschreven, waarin ik de vestigingsanalyse heb uitgebreid met nieuwe methodes en algoritmes. Mijn resultaten kon ik meteen toepassen op een opdracht voor een Retail klant.

Het werk bij Veneficus is erg divers: de ene dag werk ik aan een voorstel voor een project, terwijl ik de volgende dag bezig ben met modelleren. Ik heb in 2016 ook de Veneficus Family Day mogen organiseren. Een dag waarop we onze families konden laten zien wat onze werkzaamheden zijn, maar ook konden genieten van een havenrondvaart en een barbecue op ons dakterras. De afwisseling in werkzaamheden en projecten vind ik erg leuk. Daarnaast werk ik samen met collega's die altijd bereid zijn om hun kennis te delen zodat ook ik me verder kan ontwikkelen.

Ik kijk uit naar de uitdagingen die er de komende tijd als Data Scientist op mijn pad zullen komen en ik hoop dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan de groei van Veneficus!

Terug