Kateryna Lutsenko

Kateryna Lutsenko

Functie: Data Scientist

Ik ben geboren in Oekraïne en heb daar mijn bachelor Wiskunde gehaald, alsmede mijn master Statistiek, beiden aan de Lviv National Ivan Franko University. Ik heb mij gespecialiseerd in financiële en actuariële wiskunde. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt binnen de financiële sector in Oekraïne.

Om mezelf verder te ontwikkelen, heb ik het tweejarige post-masterprogramma ‘Mathematics for Industy' gevolgd aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Dit programma richt zich op het toepassen van verschillende wiskundige technieken om industriële en zakelijk gerelateerde problemen te modelleren. Ik ben inmiddels afgestudeerd met een Professional Doctorate in Engineering en heb besloten mijn professionele carrière in Nederland voort te zetten.

Sinds december 2013 ben ik werkzaam als consultant bij Veneficus. Ik houd me voornamelijk bezig met projecten in de assurantie en maritieme sector. Mijn interesse in de verzekeringswereld komt door mijn achtergrond en ervaring, maar biedt nog voldoende uitdagingen om door te groeien. De maritieme sector daarentegen is een hele nieuwe wereld voor mij die ook erg interessant is om te ontdekken.

Binnen Veneficus, met zijn dynamische omgeving en gepassioneerde professionals, blijf ik uitgedaagd om de klanten de middelen te geven zodat zij meer inzicht krijgen in hun data.

In mijn vrije tijd houd ik er van om reizen te maken. Om mijn horizon te verbreden, heb ik inmiddels al vele landen binnen Europa bezocht. Daarnaast houd ik ook van fysieke uitdagingen, zoals klimmen. Sporten leert mij om doelen te bereiken, vertrouwen te hebben in anderen, mijn zwakheden te trotseren en om moeilijke problemen aan te pakken om tot het gewenste resultaat te komen.

Terug