Jorick Spitzen

Jorick Spitzen

Functie: Solution engineer

Ik ben in september 2013 bij Veneficus begonnen als web developer. Tijdens mijn studie Technische Informatica aan de TU Delft leer ik niet simpelweg programmeren, maar van begin tot eind een kwalitatief softwareproduct af te leveren. Deze kennis breng ik bij Veneficus in de praktijk.

Ik houd me bezig met het vergaren en visualiseren van informatie via een aantal web-based applicaties. Een daarvan is een enquête tool om de klantenservice en producten van een opdrachtgever te beoordelen en daarmee te verbeteren. Programmeren op het web vereist altijd kennis van meerdere talen, maar het merendeel van mijn werk bestaat uit PHP en MySQL.

Om ervoor te zorgen dat alle applicaties die we lanceren goed getest zijn, besteed ik ook veel tijd aan het testen van de code van anderen. Samen met mijn collega´s bewaak ik de kwaliteit van de software en zorgen we ervoor dat we weinig bugs en zo min mogelijk down-time hebben.

Wat ik opvallend vind bij Veneficus is dat ik als programmeur, omringd door econometristen, op een heel andere manier naar problemen en oplossingen kijk. Dit leidt af en toe tot leuke gesprekken, en ideeën waar een team van alleen programmeurs of alleen econometristen misschien niet op zouden zijn gekomen.

Terug