Joost van der Zon

Joost van der Zon

Functie: Partner

Als partner van Veneficus ben ik verantwoordelijk voor het management en de strategie van het bedrijf. Ik houd mij bezig met het engagement bij nieuwe klanten en het uitdragen van de Veneficus visie. Verder ben ik verantwoordelijk voor het management van lopende projecten, ik start nieuwe innovatieve projecten op en overleg hiervoor met partners en medewerkers. Van brainstormen en innovatief werken met het Veneficus team krijg ik veel energie.

Mijn passie ligt in het maken van kwantitatieve oplossingen voor praktische maar complexe vraagstukken. Hierbij maak ik graag gebruik van de aanwezige IT systemen om tot resultaten te komen. Onderdeel van mijn passie is het vertalen van die kwantitatieve analyses in heldere en eenvoudige inzichten waardoor klanten op een hoger niveau kunnen werken en beslissen. Het einddoel is een organisatie die continu van data inzichten leert en zich daaraan aanpast.

Daarnaast ben ik veel bezig met marketing intelligence en markt studies vanuit strategisch en tactisch perspectief. Dit doe ik binnen retail organisaties (waaronder multinationals), maar ook bij logistieke bedrijven die zichzelf optimaal willen vergelijken met de markt en hun concurrenten. Mijn kennisgebieden zijn onder andere risico management, markt risico analyses, kostprijs berekeningen, Customer Lifecycle Value modellen, pricing, klantsegmentatie, prijsvoorspelling, promotion forecasting.

Terug