Hoksan Yip

Hoksan Yip

Functie: Data Scientist

Aanvankelijk was ik naast mijn studie begonnen met werken bij Veneficus, als bijbaan. Daarbij richtte ik me op het gebied van verzekeringen: het waarderen van verzekeringsportefeuilles. De werkzaamheden waren een combinatie van het van al doende actuariële kennis opdoen en aan de andere kant het toepassen van deze kennis in onder andere het ontwikkelen van een waarderingsprogramma. Naast deze werkzaamheden kon ik al snel ook mijn afstudeeronderzoek bij Veneficus doen. Hierbij had ik me gericht op het automatisch bepalen van het sentiment van een stuk tekst door middel van tekstanalyse.

Na mijn studie ben ik voltijd aan de slag bij Veneficus als consultant. Hierbij ben ik niet alleen verder gegaan in de verzekeringswereld, maar daarnaast houd ik met ook bezig met onder andere het ontwikkelen van visualisatiemogelijkheden om beter inzicht te krijgen in data. Ook houd ik me bezig met projecten in de Maritime sector om meer inzicht in handelsstromen te kunnen krijgen op basis van scheepvaart.

Al sinds mijn studie heb ik me veel gericht op programmeervaardigheden, in het bijzonder op het gebied van efficiëntie. Gezien de databases steeds groter worden is het zeker geen overbodige luxe om daar slimmer mee om te kunnen gaan. Daarom besteed ik bij het ontwikkelen van de programmatuur altijd aandacht aan de efficiëntie en flexibiliteit, iets wat zeker zijn vruchten heeft afgeworpen.

Terug