Geert Stapensea

Geert Stapensea

Functie: Data Scientist

In april 2011 ben ik begonnen met werken bij Veneficus. In eerste instantie als stagiair als onderdeel van mijn afstudeerstage voor mijn master Financiële Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze stage deed ik in combinatie met de functie van junior consultant. Op die manier deed ik naast het schrijven van een scriptie al enigszins ervaring op in het bedrijfsleven en werd ik wegwijs binnen Veneficus. Dit alles is alweer een tijdje geleden en inmiddels ben ik werkzaam als consultant in het Veneficus team.

Hetgeen me aanspreekt aan Veneficus is de veelzijdigheid van het werk dat ik hier doe. Hoewel mijn studie achtergrond vooral op financiële vraagstukken gericht is geweest, heb ik inmiddels ook gewerkt aan opdrachten op het gebied van kwantitatieve marketing voor enkele grote retail organisaties en ben ik tot de ontdekking gekomen dat veel technieken veel breder inzetbaar zijn dan ik in eerste instantie gedacht had.

Naast de veelzijdigheid van de opdrachten heb ik in een korte periode razendsnel nieuwe vaardigheden en technieken opgedaan, zowel op analyse als IT gebied, die heel breed toepasbaar zijn voor allerlei opdrachten. Zo heb ik een aantal nieuwe programmeertalen onder de knie gekregen en hebben mijn skills in Excel en VBA een enorme boost gekregen.

Als je zelf een goed idee hebt waar potentie in zit of als je tijd wil besteden om je in bepaalde onderwerpen te verdiepen is dat bijna altijd wel mogelijk. Op deze manier was het voor mij mogelijk om de kunst van het scrapen van websites te leren, wat weer een bron kan zijn voor een geweldige schat aan data. Deze data biedt weer kansen voor allerlei nieuwe analyses. Komende periode heeft weer een aantal uitdagende projecten voor mij in petto waar ik me weer met al mijn energie op zal focussen om op die manier nuttige en begrijpelijke inzichten voor de klant te verkrijgen.

Terug