David Fortini

David Fortini

Functie: Werkstudent

Aan het begin van mijn Master Business Information Management kwam ik erachter dat ik programmeren en data analyse heel leuk vond. Toen ben ik gelijk wat MOOC’s gaan doen om hier beter in te worden. Het duurde niet lang voordat ik op zoek was naar een stageplek om mezelf verder te ontwikkelen als Data Scientist. Zo ben ik terecht gekomen bij Veneficus. In rap tempo heb ik enorm veel kunnen leren over econometrie in de praktijk, R en Python door ervaring op te doen middels uiteenlopende projecten. Hier heb ik ook mijn master scriptie kunnen schrijven waarbij ik Deep Learning heb gebruikt om time series te voorspellen. Voorlopig volg ik een tweede Master Kunstmatige Intelligentie aan de KU Leuven waar ik me nog meer kan verdiepen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van Big Data, en mag ik zelf af en toe vanuit mijn kot in Leuven werken, wat heel chill is. Dan hoef ik niet te lang in te trein te zitten.
Veneficus spreekt mij aan door de uitdagende projecten en de kennis van collega’s. Hier krijg ik ruimte om nieuwe technieken aan te passen en daarover met collega’s te sparren. Door maandelijkse kennissessies houden we elkaar ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van programmeren en modellen. Ook de gemiddelde jonge leeftijd van het bedrijf is zeker fijn. Sinds we een voetbaltafel op kantoor hebben, zijn de borrels op vrijdagmiddag nog leuker.
Als een echte Italiaan ben ik wat tijd kwijt aan koken en natuurlijk eten! Om geen schuldgevoel hierover te hebben, hou ik me bezig met verschillende sporten. Als het weer meezit ga ik graag buiten hardlopen, anders ga ik fitnessen in de sportschool. Al met al hou ik van variatie dus over twee maanden ben ik misschien toe aan een ander sport.
Zowel in mijn vrije tijd als in mijn werk streef ik naar goede resultaten en naar het leren van nieuwe dingen. Door de prettige sfeer, wil ik verder groeien in dit bedrijf en ik kijk uit naar de volgende uitdagende projecten.

Terug