Daan Vroom

Daan Vroom

Functie: Partner

Als partner en medeoprichter van Veneficus hou ik me zowel bezig met het dagelijkse reilen en zeilen van Veneficus als wel de lange termijn strategie. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de financiën. Daarnaast ben ik ook actief op opdrachten en altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen binnen onze markten en het vergroten van kennis.

De kennisgebieden waar ik me met name mee bezig hou zijn de haven- en de financiële sector. Met mijn studie achtergrond financiële econometrie spreekt dit laatste voor zich. Daarnaast heb ik door mijn werkzaamheden bij Veneficus mijn kennis verder ontwikkeld op het gebied van Solvency II en asset management. De havensector is misschien iets minder voor de hand liggend, maar met Rotterdam als grootste haven van Europa is dit zeker een interessante en bruisende markt om in te werken. Er komt steeds meer data beschikbaar en onze analyses leveren hier interessante inzichten. Als penningmeester van de Jonge Havenvereniging (tot 35 jaar) ben ik zeer betrokken bij de havensector.

Kennisontwikkeling vind ik erg belangrijk binnen een bedrijf en als een van de partners van Veneficus stimuleer ik mijn medewerkers dan ook om zich te blijven ontwikkelen. Het begeleiden en intellectueel uitdagen van de medewerkers geeft mij veel voldoening. Ik vind het geweldig als een medewerker zijn opgedane kennis ook direct kan toepassen in de dagelijkse praktijk. Gelukkig bestaat het leven niet alleen uit werken en ben ik ook regelmatig op het water te vinden.

Terug