Anna Jaworska

Anna Jaworska

Functie: Data Scientist

Mijn avontuur met econometrie begon aan de Warsaw School of Economics, waar ik mijn bachelor en master in kwantitatieve methoden in de economie heb behaald. Maar het was de econometrische opleiding aan de Universiteit van Tilburg, die mijn interesse in marketingmodellen en marktonderzoek heeft getrokken. Na mijn afstuderen werkte ik meer dan twee jaar met online en offline aankoopgegevens bij GfK. Dit gaf me waardevolle ervaring in het verkrijgen van relevante bedrijfsinzichten en het verwerken en analyseren van grote datasets.

In de zoektocht naar verdere uitdagingen, werk ik sinds januari 2015 als consultant in het Veneficus team. Hier ontdekte ik een nieuw gebied waar ik mijn kennis kan toepassen, namelijk de maritieme industrie. In de maritieme projecten, volgen we schip locaties en transformeren we grote, op het eerste gezicht onbegrijpelijke data, in toepasbare informatie door het inschatten en voorspellen van handelslijnen, scheepsroutes en vrachtbewegingen. Door mijn werk ontwikkel ik ook mijn programmeervaardigheden – het leren van nieuwe programmeertalen en altijd zoeken naar efficiëntere oplossingen.

In mijn professionele leven streef ik altijd naar meer en dat is de reden waarom ik me thuis voel bij Veneficus. Wat ik het leukste vind aan Veneficus is dat het bewijst dat je niet binnen de academische wereld hoeft te blijven om jezelf te ontwikkelen en te blijven leren. Ik kan er zeker van zijn dat ik hier altijd nieuwe uitdagingen en inspiratie zal vinden, en collega's van wie ik kan leren. In mijn vrije tijd ben ik ook op zoek naar puzzels, waar ik het meest van geniet is het spelen van Duitse bordspellen met mijn vrienden.

Terug