Blauwhoed

Woningen ontwikkelen met data science

Doel

Doel

Inspelen op toekomstige woonwensen van bewoners.
 
 
 
 
 

Lang voordat de eerste paal geslagen wordt is Tineke al bezig met marktverkenning voor een nieuw project. De marktverkenning is een belangrijke basis voor een project. Zeker omdat Blauwhoed een echte marktmaker is: nieuwe buurten ontwikkelen op plekken waar andere dat niet willen of kunnen. Aangevuld met informatie uit co-creatie, waarbij toekomstige bewoners en omwonenden meedenken over de planvorming, worden buurten ontwikkeld die helemaal aansluiten op de wensen van bewoners.

Doel

Aanleiding

Voorspellende inzichten zijn nodig om de positie in uitdagende markt te versterken.
Veneficus

Tineke wil graag gebruik maken van alle informatie die er beschikbaar is over projecten en de markt. Nu kost het ontsluiten en combineren van databronnen haar al veel tijd. Het analyseren van complexe en diepe verbanden in grote hoeveelheden data is als mens haast onmogelijk. Met de hulp van modellen wil ze het marktonderzoek van Blauwhoed efficiënter en accurater maken. Maar het belangrijkste, Tineke en haar team kunnen hun ervaring en expertise inzetten voor het beoordelen van het marktonderzoek.

 
 
 
 
 

Resultaat

Gezamenlijk ontwikkelen we het Blauwhoed potentiemodel.

Hiermee kan Blauwhoed anticiperen op de marktvraag, niet alleen van morgen, maar ook voor de komende jaren. De kern van het model zijn de Blauwhoed projecten, waardoor het optimaal aansluit bij de strategie om te ontwikkelen voor nichemarkten, op locaties waar anderen het niet willen of kunnen.

Doel

Aanpak

Het potentiemodel geeft een onderbouwde prijs, met inzicht in drivers en vergelijkbare gebieden.
 
 
 
 
 
Veneficus

We combineren woning- en projectkenmerken, informatie over de omgeving, gegevens van de woningmarkt en economische omstandigheden. Daarmee voorspellen niet alleen potentie in de vorm van prijzen. Om inzicht te krijgen in een locatie of gebied is het essentieel om te weten wat drivers zijn voor prijzen van bepaalde woningtypes. In het lokaliseren van nieuwe ontwikkellocaties helpt het vinden van vergelijkbare gebieden van succesvolle projecten en woonconcepten.

Oplossing

Voor nieuwe projecten kunnen Blauwhoed medewerkers zelf scenario's doorrekenen om te komen tot verrassende woonwijken die aansluiten bij toekomstige woonwensen.

Doel

Roadmap

Wat kunnen de volgende stappen naar Optimizing Intelligence zijn?

1

Woning personalisatie

Data gaat een steeds grotere rol spelen bij het vinden van een woning. Als projectontwikkelaar word je relevanter door proactief aanbevelingen te doen voor woningen en mogelijk meerwerk op basis van individuele wensen.

Resultaat

Maximalisatie van de opbrengst

 

Resultaat

Hogere klanttevredenheid

2

Lead scoring

Zeker in de huidige markt is het aantal geïnteresseerden voor projecten hoog. Al in de voorbereidende fase worden leads verzameld. Maar gaan die leads ook daadwerkelijk over tot verkoop? En welke marketingacties zijn het meest effectief?

Resultaat

Hogere effectiviteit van marketingactiviteiten

 

Resultaat

Persoonlijke klantreis ondersteunen