E-commerce

Mediamix optimaliseren over marketing kanalen

Doel

Doel

Marketingbudget optimaal alloceren.
 
 
 
 
 

Voor veel e-commerce bedrijven is er één hele belangrijke factor die zowel de kosten als de omzet drijft: marketing. Maar waar moet je als bedrijf je marketing euro’s aan spenderen? AdWords? Facebook? Of toch een tv-campagne? Hoe kom je er in het complexe landschap van door elkaar lopende marketing campagnes achter hoeveel effect iedere euro echt heeft gehad? En op welk punt heeft het eigenlijk geen nut meer om nog in een bepaald kanaal te investeren?

Doel

Aanleiding

Het effect van campagnes kan moeilijk meetbaar zijn.
Veneficus

Veel marketing managers kunnen het directe effect van losse campagnes meten, denk aan conversies van een AdWords campagne. Het indirecte effect van een tv-commercial op de omzet is al iets lastiger te meten. Maar hoe kan je betrouwbaar het effect van tal van campagnes door elkaar meten? De verschillende campagnes beïnvloeden elkaar namelijk ook. Juist daarom is het essentieel om te weten dat de tv-commercial niet genoeg heeft bijdragen, zodat het budget de volgende keer naar een extra Facebook campagne kan!

 
 
 
 
 

Resultaat

Efficiëntere inzet van media zorgt voor betere performance indicatoren.

De marketing manager kiest een performance indicator: winst, omzet, of misschien zelfs naamsbekendheid. Ze geeft een budget in en met een druk op de knop volgt een ideale budgettering over de verschillende kanalen waar het team mee aan de slag kan.

Doel

Aanpak

Met Bayesiaanse modellen worden alle directe en indirecte invloeden geanalyseerd.
 
 
 
 
 
Veneficus

We zetten een uniek Bayesiaans model in dat rekening kan houden met alle verschillende invloeden die bij marketing komen kijken. Allereerst wordt de invloed van verschillende campagnes op elkaar geanalyseerd. Maar het model corrigeert ook voor eventuele vertraagde effecten van campagnes op de performance indicatoren en het plafond met betrekking tot het effect van campagnes. Dit zijn elementen die met andere technieken heel lastig te analyseren zijn.

Oplossing

Moeiteloos stelt de marketing manager de budgetten over verschillende kanalen voor volgend jaar vast, of achterhaalt ze welke marketingcampagne de meeste impact heeft om het doel voor komende week nog te halen.

Doel

Roadmap

Wat kunnen de volgende stappen naar Optimizing Intelligence zijn?

1

Campagne optimalisatie

Door een verdiepingsslag te maken na de optimalisatie over kanalen kunnen ook specifieke campagnes geoptimaliseerd worden. Hiermee kan de marketing manager analyseren welke merken of producten het meeste effect hebben op haar performance indicatoren.

Resultaat

Optimale effectiviteit per campagne

 

Resultaat

Budgetallocatie per campagne

2

Research online purchase offline

Klanten gaan niet altijd online over tot aankoop. Het online kanaal wordt ook gebruikt voor research, waarna klanten hun aankoop offline afronden. Door deze aankopen te identificeren kan het effect van online marketing op offline verkopen geanalyseerd worden.

Resultaat

Volledig inzicht in media-effectiviteit

 

Resultaat

Verbeterd inzicht in klantreis