Data Science is Teamwork

Samenwerken is key in data science. Het mergen van experience, het delen van best practises, het testen van elkaars werk, het toetsen van uitkomsten en het continue challengen van je collega’s om tot het beste resultaat te komen.

Waarom is dat zo belangrijk?

De voorspellingen en hieruit voortkomende adviezen zijn immers veelal van levensbelang voor bedrijven, daar ze direct impact op de business uitoefenen. Een enkele data scientist is niet in staat om dit te doen. In dat geval ben je namelijk op zoek naar een sterk geëvolueerde variant van het manusje-van-alles.

Wie is er nodig voor succesvolle data science

De data scientist is slechts een van de rollen die nodig is om met data science aan de slag te gaan. Andere rollen zijn onder andere de data architect die in staat is om robuuste en flexibele data-architecturen op te zetten in verschillende informatieomgevingen, de data engineer die zorgt voor een continue en betrouwbare stroom van data en de business analist die de organisatie voorziet van relevante en kwalitatief nauwkeurige sturingsdata in de vorm van rapportages en dashboarding. Er zullen maar weinig data scientists zijn die over zo’n breed scala aan kennis en interesse beschikken. Multidisciplinair samenwerken maakt dat iedereen kan werken in zijn eigen kracht, wat resulteert in een kortere doorlooptijd van analytics projecten bij onze klanten.

De borging van ontwikkelingen

Data science blijft in beweging. Meer data, meer mogelijkheden, meer specialisten. Om deze ontwikkelingen bij te kunnen houden is het werken in teamverband, het samenbrengen en borgen van kennis cruciaal. Bijblijven en doorontwikkelen, het voorop blijven lopen en innovatief blijven, zijn belangrijke aspecten van een data scientist bij Veneficus. Kritisch kijken naar elkaar, het challengen naar betere oplossingen en het controleren van elkaars werk om uiteindelijk de beste oplossing duurzaam in te kunnen zetten bij de klant.

Hoe organiseer je dit?

Je laten ondersteunen door tools en systemen draagt bij aan betrokkenheid bij elk project, in essentie is elke medewerker dan onderdeel van de “code politie”. Hiermee borg je de continue controle op het beste resultaat voor de uiteindelijke gebruiker. En dat moet toch het doel zijn!

Veneficus wil en blijft hierin voorop lopen. Teamdagen worden ingericht om samenwerking verder te verbeteren, nieuwe tools samen te testen, gezamenlijke activiteiten ondernemen om elkaar uit te dagen en continue te verbeteren. Dit kan zijn met een introductie van een nieuwe projectmatige tool of je competitieve skills verbeteren met een training tafelvoetbal.

Lisanne den Hoed

Auteur: Lisanne

Functie: Data Scientist

Terug