Actueel

19 december 2018 16:06 door Hoksan

Het tafelvoetbalalgoritme

Bij Veneficus is er naast het harde werken ook tijd voor ontspanning! We tafelvoetballen er met z’n allen flink op los en daar is zelfs een heus Veneficus Tafelvoetbalalgoritme voor ontwikkeld. Data Scientist Hoksan legt uit hoe dat werkt.

> Lees meer

5 oktober 2018 12:05 door Lars

Behoor jij tot de 'skilled people' waar bedrijven naar zoeken?

Onze stand op de Big Data Expo was een broedplaats voor interessante gesprekken over de kracht van data! Ons interactieve bord nodigde mensen uit om met ons in gesprek te gaan over de betekenis van data science voor hen of hun organisatie. Wij zouden Veneficus natuurlijk niet zijn, als we zelf niet een kleine analyse hadden gemaakt over de uitkomsten!

> Lees meer

17 augustus 2018 13:43 door Geert

What’s Going on in Insurance?

Veneficus bezoekt geregeld interessante congressen die een verfrissende blik hebben op de markt van nu. Geert bezocht als Market Lead Insurance het eerste Insurance Data Science Conference op de Cass Business School in Londen. Een inspirerend event waar academici en mensen uit het werkveld samenkomen om ervaringen met data science in de wereld van verzekeringen te delen.

> Lees meer

19 juni 2018 14:24 door Tim

Werken bij Veneficus: hét bedrijf met happy data scientists

Waarom Veneficus geen last heeft van het Churn probleem en het er bulkt van de happy data scientists? Een leergierige omgeving, de custom made onboarding en de behulpzame collega’s zijn nog maar een kleine greep uit de vele voordelen van dit bedrijf. Benieuwd? Lees er meer over in de nieuwe blog van kersverse collega Tim.

> Lees meer

12 juni 2018 17:48 door Joeri

Wie wint het WK voetbal dit jaar?

Welk land krijgt op zondag 15 juli de felbegeerde WK-bokaal overhandigd en mag zijn nationale elftal het beste voetbalteam van de wereld noemen? Wordt het Duitsland, Brazilië, Engeland of zal België voor een verrassing zorgen? Bij Veneficus draaien wij onze hand niet om voor een data-analyse en dus doen we een goede poging om de uitslagen van het complete toernooi te voorspellen.

> Lees meer

16 mei 2018 11:23 door Joost

Loyalty Retailing

Loyalty Retailing = booming! Retailers gebruiken steeds vaker loyaliteitsprogramma’s om nieuwe én bestaande klanten te werven en te behouden. Het onmisbare ingrediënt in deze technologische ontwikkeling is natuurlijk data: hoe meer data een retailer tot zijn beschikking heeft, hoe gerichter én persoonlijker hij zijn consument kan belonen.

Hoe dit precies werkt lees je in de nieuwe blog van Joost.

> Lees meer

8 mei 2018 15:06 door Jan-Willem

WGOIR - Analytics in retail

Op 31 mei is Veneficus aanwezig bij hét retailing-event van Nederland: What’s Going On In [R]etailing?!

> Lees meer

10 april 2018 08:07 door Michal

Veneficus Research: Accurate Demand Forecasting at Scale

Voor elke retailer is een nauwkeurige voorspelling van de toekomstige verkoopcijfers van groot belang: hierdoor maak je als ondernemer de juiste beslissingen in een consumentenmarkt welke iedere dag in beweging is. Toch laten de meeste voorspellingsmodellen nog wel eens te wensen over. Veneficus ontwierp er daarom één die wél werkt. Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt?

> Lees meer

28 maart 2018 15:10

 

Help Veneficus aan een felbegeerde plek op de PROVADA FUTURE 2018! Vorige week stond Lisanne te stralen tijdens haar pitch op de Provada B.V. startup battle en vanaf vandaag kun jij op ons stemmen via onderstaande link!

Waarom Veneficus die gewilde plek verdient, legt Lisanne zelf uit:

> Lees meer

2 maart 2018 11:12 door Joost

Coolblue gaat voor omnichannel. Welke stad volgt?

Webwinkels trekken de ‘echte’ wereld in met de opkomende omnichannelstrategie. Niet alleen het praktische van online, maar juist ook de persoonlijke benadering van offline. Maar waar vestig je die fysieke winkel? Veneficus laat de data spreken, en komt met een concreet advies.

> Lees meer

23 februari 2018 15:32 door Joost

De Winkelstraat

Gemeenten en retailers slaan de handen in één om de binnenstad vitaler te maken. Zij maken hiermee goede eerste stappen, maar het kan beter! Wij zien voldoende mogelijkheden en kansen om de winkelstraten te redden en leegstand tegen te gaan. Hoe?

> Lees meer

7 februari 2018 16:55

 

Vandaag is de Landelijke Econometristendag (LED)! We presenteren hier een uitdagende case om de beste retail-locatie te vinden én hebben een speciale app ontwikkeld waarmee je door middel van algoritmes een foto van jezelf kan omtoveren tot Veneficus Art. Alle ins en outs hierover onthullen we vandaag tijdens het event!

Ook werken bij Veneficus? Check "Werken bij Veneficus".

18 januari 2018 13:42 door Joost

Forecasting en decision making in de praktijk

Forecasting en decision making, onze expertise waar we dagelijks mee bezig zijn. Van de optimale afbakhoeveelheid brood voor supermarkten tot de reactie van klantgroepen op gerichte mailings. Hoe Veneficus dit doet? Joost legt het uit in zijn blog.

> Lees meer

29 december 2017 15:22

Het Veneficus team wenst iedereen een vrolijk & voorspoedig 2018!

5 december 2017 15:19 door Jan-Willem

Murder game

When playing the murder game with colleagues, what are the odds you have to kill all of them to win? Let's do the math.

> Lees meer

21 november 2017 13:07 door Timo

 

Vandaag is Veneficus aanwezig bij de Orientation & Connection Day op de universiteit in Tilburg. Aan de hand van een klantcase over Bakker Bart vertellen wij de studenten wat het betekent om Data Scientist bij ons te zijn. Een mooie gelegenheid om potentiële Venefici te ontmoeten!

16 november 2017 16:32

 

Komende dagen trekt het team van Veneficus zich even helemaal terug in Huis Broeckmeulen! In deze rustige en inspirerende omgeving werken wij aan de strategie en plannen voor 2018. Na het weekend zitten wij weer vol nieuwe ideeën op onze werkplek!

8 november 2017 09:12

 

Vandaag leert en ontdekt Wai Yi alles over de nieuwste functies, tips & tricks van MongoDB! Tijdens het MongoDB Europe conference in Londen komen gebruikers, experts en succesverhalen van de database software samen.

Nieuwsgierig? Check de conferentie site.

31 oktober 2017 09:17 door Robbert

10 jaar Veneficus

Afgelopen maand vierden wij alweer ons 10 jarig jubileum. Wat een mijlpaal! De wereld is tijdens deze periode op veel fronten veranderd. Toch is het fantastisch om te zien dat onze visie onaangetast is gebleven.

> Lees meer

18 oktober 2017 15:18

Veneficus is FD Gazelle 2017

Veneficus is weer een FD Gazelle en daarmee behoren we tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het is de 5e keer dat Veneficus tot de FD Gazellen van Nederland behoort, een prestatie waar we trots op zijn!

12 oktober 2017 11:36

 

Dit Veneficus team is vertrokken naar de Open Data Science Conference (ODSC) in Londen! Zij vertegenwoordigen ons op dit evenement en ontdekken hier de nieuwste data science vaardigheden, volgen workshops & doen nieuwe connecties op buiten onze landsgrenzen!

24 september 2017 21:13 door Joost

Het recept van retailen met data science

Succesvolle beursdagen tijdens de Big Data Expo. Nieuwsgierig naar onze presentatie over het recept van retailen met data science, bekijk hem hier.

> Lees meer

21 september 2017 16:45

 

SAS heeft over Veneficus, onze gave projecten en uitdagingen een blog geschreven.

> Lees meer

19 september 2017 20:39 door Robbert

 

Morgen staan wij op de Big Data Expo. Bij onze stand geven wij demo's over locatie analyse, mission trips, assortiment optimalisatie en prijs experimenten. Ook kun je hier het Veneficus Analyse Management Platform in gebruik zien.

Op woensdag geeft Joost samen met Bart Koeman (CFO Bakker Bart) een presentatie over het recept van retailen met data science.

Nieuwsgierig geworden? Kom gezellig langs.

15 september 2017 11:15 door Lisanne

Het Veneficus retail menu

Wat kan ik met Big Data? Voor de retail sector hebben wij hiervoor De Menukaart ontwikkeld. De Menukaart richt zich op vijf hoofdonderwerpen: locatie, klant, assortiment, prijs & promo en multi-channel. Het overzicht toont oplossingen in elke stap die retailers doorlopen op de route van Factual Decision Making.

> Lees meer

3 augustus 2017 13:43 door Joost

PICNIC kan veel harder groeien!

Picnic zorgt nu al voor flink wat opschudding in de boodschappenmarkt, want sinds de formule is gestart in Amersfoort heeft de online supermarktketen al een serieus marktaandeel weten te behalen. Maar ze kunnen nog harder groeien als Picnic start in gemeenten waar nog veel potentie voor online boodschappen is.

In dit blog lees je in welke gemeenten veel groeipotentie is voor Picnic.

> Lees meer

18 juli 2017 16:27 door Joost

Omzetdaling supermarktketens door nieuwkomer Picnic varieert sterk

De Nederlandse boodschappenmarkt is flink in beweging. Ons onderzoek wijst uit dat de Nederlandse supermarktketens in verschillende mate risico lopen door online concurrentie. Online bestellen wordt namelijk vooral gedaan door één- en tweepersoonshuishoudens en in gebieden met hogere inkomens.

In dit blog gaan we dieper in op de vraag welke supermarktketens in Nederland last ondervinden van online speler Picnic wanneer deze online boodschappen aanbiedt in dezelfde gemeente waar zij gevestigd zijn.

> Lees meer

7 juli 2017 17:23 door Lisanne

Data Science is Teamwork

Samenwerken is key in data science. Veneficus wil en blijft hierin voorop lopen, teamdagen worden ingericht om samenwerking verder te verbeteren, nieuwe tools samen te testen, gezamenlijke activiteiten ondernemen om elkaar uit te dagen en continue te verbeteren.

> Lees meer

31 mei 2017 10:16 door John

De 6 stappen naar succes!

“Wij zijn gespecialiseerd in data science”. Ik zie hier en daar nog wel eens wat scheve gezichten wanneer ik mijn vrienden of kennissenkring probeer uit te leggen wat de exacte werkzaamheden zijn van Veneficus.

> Lees meer

13 april 2017 09:08 door Joost

Meer rendement met locatie analyse

Het mooiste aan mijn werk vind ik nog steeds het structureel bijdragen aan het succes van onze opdrachtgevers. Of een onderneming nu meerdere kapperszaken, pizzeria’s of kledingwinkels heeft, Veneficus biedt winkels mogelijkheden om meer rendement te behalen middels de locatie analyse.

> Lees meer

10 februari 2017 12:15 door Joeri

Op zoek naar de slimste econometrist van Nederland

Veneficus is de trotse hoofdsponsor van de LED 2017. Tijdens deze dag mochten wij ook een plenaire sessie invullen. Onder het mom van "Let's play the game of data" hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om zelf een variant op een bestaand spel te ontwikkelen.

In ons blog lees je hier meer over.

> Lees meer

12 januari 2017 22:02 door Robbert

 

Tijdens de eerste kennissessie van 2017 konden we direct aan de slag met ons kerstcadeau van 2016: een Raspberry Pi + Sense HAT. De eerste uitbreidingen met onder andere een camera zijn ook al aangeschaft. Benieuwd welke mooie toepassingen we dit jaar gaan zien.

8 november 2016 10:50

BETA uitreiking 2016

Voor de vijfde keer op rij organiseerden de Erasmus Universiteit Rotterdam, Faector en Veneficus de BETA (Best Econometric Thesis Award).

Van harte gefeliciteerd BETA winnaars Robin van Straalen (master) en Rolf van Lieshout (bachelor)!

14 oktober 2016 22:39

Teamdag @ DELTA Safety Training

> Lees meer

21 september 2016 10:43

 

Vandaag en morgen kun je ons ook vinden op de Big Data Expo in Utrecht.

16 september 2016 09:18 door Joeri

Vernieuwde inzichten bij prijsexperimenten door data-analyse

Wat is de beste manier om het effect van een prijsverandering te kunnen schatten?

Joeri legt uit hoe je met behulp van de juiste data een model kan gebruiken. Daarmee kun je de ideale prijs bepalen voor jouw product of dienst en de omzet maximaliseren.

> Lees meer

9 september 2016 12:00

Big Data Expo

Ontmoet ons tijdens de Big Data Expo op 21 & 22 september in de Jaarbeurs Utrecht. Vanuit stand 05 zal het team van Veneficus vertellen hoe wij met de “big wave of data” analyses maken. We zullen met live demo's laten zien hoe wij met data science meerwaarde halen uit interne en externe data voor retail, financiële dienstverlening en publieke sector.

Registreer jij je ook?

11 augustus 2016 20:37

 

Besides sharing knowledge about Bayesian modelling and optimizing ship planning, also time to learn something new: how to fix the dishwasher?

15 juli 2016 11:23 door Jorick

Knowledge Session

The debate about net neutrality in Europe @ our monthly knowledge session. Next month we share our experience about Hadoop & Spark.

24 juni 2016 17:56 door Joeri

EK voorspellen

Veel deelnemers vullen een voetbalpool in met fingerspitzengefühl. Er wordt afgegaan op de reputatie van landen, al zullen de fanatiekelingen ook de recente resultaten in de kwalificatiewedstrijden erbij pakken. Deze voorspellingen zijn natuurlijk niet echt met data onderbouwd, vandaar dat wij het op een andere manier aanpakken.

> Lees meer

10 juni 2016 15:24 door Gilla

Company drink

Een gezellige borrel met ons team, waarbij we ook nog eens konden genieten van het prachtige uitzicht over onze stad.

> Lees meer

9 juni 2016 14:26 door Robbert

Lezing @ TU Delft

Volgende week geven we een presentatie op de TU Delft. Tijdens de lezing zullen we met de studenten delen hoe wij econometrie, wiskunde, door onszelf ontwikkelde tools en veel data combineren om de vragen van onze klanten te beantwoorden. De lezing is georganiseerd door W.I.S.V. 'Christiaan Huygens'.

> Lees meer

19 mei 2016 07:54 door Mirjam

Het stageseizoen is geopend!

Zes econometrie studenten zijn dit voorjaar gestart met een stage bij Veneficus. Ik stelde het zestal verschillende vragen om erachter te komen wat hun passie is, hoe hun stage eruit ziet en wat ze willen bereiken.

> Lees meer

4 mei 2016 15:39 door Rick

Fun Fact: Is het toeval dat Hemelvaartsdag & Bevrijdingsdag op dezelfde dag zijn?

Bevrijdingsdag en Hemelvaart vallen dit jaar voor de tweede keer sinds 1945 op dezelfde dag. Dit gebeurde eerder in 2005. De eerstvolgende keer dat dit plaatsvindt is 5 mei 2157.

Om tot een kans te komen kunnen we kijken hoe vaak deze dagen samenvallen tussen het jaar 0 en 9999. Dit is 297 keer het geval en daarmee zou de kans gesteld kunnen worden op 2,97%.

> Lees meer

21 april 2016 23:44 door Anna

Business Experiments

Is het een slim plan om de winkel later te openen? Denkt u dat dit nauwelijks effect heeft, of wilt u meer zekerheid bij het maken van deze keuze?

In Anna's blog 'Business Experiment' lees je alles over het testen van klantgedrag met experimenten in winkels. Zo kun je er voor zorgen dat je niet hoeft te beslissen op basis van gevoel, maar keuzes maakt op basis van de juiste feiten.

> Lees meer

13 april 2016 16:46

Gastcollege 'Econometrics in the Real World'

Vandaag geeft Joost een gastcollege aan studenten van de masters marketing en marketing econometrie die het vak 'Marketing Models and Large Datasets' volgen. Onderwerp van zijn college is 'Econometrics in the Real World'. We gaan de studenten inspireren met de mogelijkheden van ons vak in de echte wereld.

8 april 2016 17:31

Mini Drone

Gisteren in de goodiebags bij What's going on in Retailing. Benieuwd wie de gelukkige winnaars zijn!

8 april 2016 15:19

WK Econometrie

Wie zal dit jaar het WK econometrie gaan winnen? We wensen alle studenten veel succes en vooral ook plezier!

> Lees meer

6 april 2016 17:25 door Joost

Dirk en Deka zetten samen met ons sterker in op big data

"Gedetailleerd inzicht in het gedrag van klanten om hun koopgedrag beter te begrijpen." Samen met Inergy realiseert Veneficus dit voor Detailresult met behulp van onze Analytics-as-a-Service-suite.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen doen? Zoek ons morgen op tijdens What's Going on in [R]etailing, of stuur ons een bericht en we laten snel van ons horen.

> Artikel op Distrifood