Lang voordat de eerste paal geslagen wordt is Tineke al bezig met marktverkenning voor een nieuw project. De marktverkenning is een belangrijke basis voor een project. Zeker omdat Blauwhoed een echte marktmaker is: nieuwe buurten ontwikkelen op plekken waar andere dat niet willen of kunnen. Aangevuld met informatie uit co-creatie, waarbij toekomstige bewoners en omwonenden meedenken over de planvorming, worden buurten ontwikkeld die helemaal aansluiten op de wensen van bewoners.

Aanleiding

Blauwhoed heeft voorspellende inzichten nodig om zijn positie in de uitdagende markt te versterken.

Tineke wil graag gebruik maken van alle informatie die er beschikbaar is over projecten en de markt. Nu kost het ontsluiten en combineren van databronnen haar al veel tijd. Het analyseren van complexe en diepe verbanden in grote hoeveelheden data is als mens haast onmogelijk. Met de hulp van modellen wil ze het marktonderzoek van Blauwhoed efficiënter en accurater maken. Maar het belangrijkste, Tineke en haar team kunnen hun ervaring en expertise inzetten voor het beoordelen van het marktonderzoek.

Resultaat

Samen ontwikkelden we het Blauwhoed potentiemodel.

Hiermee kan Blauwhoed anticiperen op de marktvraag, niet alleen van morgen, maar ook voor de komende jaren. De kern van het model zijn de Blauwhoed projecten, waardoor het optimaal aansluit bij de strategie om te ontwikkelen voor nichemarkten, op locaties waar anderen het niet willen of kunnen.

Aanpak

Het potentiemodel geeft een onderbouwde prijs, met inzicht in drivers en vergelijkbare gebieden.

We combineren woning- en projectkenmerken, informatie over de omgeving, gegevens van de woningmarkt en economische omstandigheden. Daarmee voorspellen niet alleen potentie in de vorm van prijzen. Om inzicht te krijgen in een locatie of gebied is het essentieel om te weten wat drivers zijn voor prijzen van bepaalde woningtypes. In het lokaliseren van nieuwe ontwikkellocaties helpt het vinden van vergelijkbare gebieden van succesvolle projecten en woonconcepten.

Oplossing

Voor nieuwe projecten kunnen Blauwhoed medewerkers zelf scenario’s doorrekenen om te komen tot verrassende woonwijken die aansluiten bij toekomstige woonwensen.

Roadmap

Wat kunnen de volgende stappen van Factual Decision Making zijn?

  • Maximalisatie van de opbrengst

  • Hogere klanttevredenheid

  • Effectievere marketingactiviteiten

  • Persoonlijke klantreis ondersteunen

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Wij zijn ervan overtuigd dat in 2030 alle relevante tactische beslissingen in onze markten met behulp van gerobotiseerde of volautomatische tools worden genomen. Uiteraard is Veneficus dé partner om ervoor te zorgen dat je voorop loopt en de boot niet mist. Benieuwd waar jouw kansen liggen? Vraag een gratis tactisch aanvalsplan aan.