Timo van Dooremaal

Timo van Dooremaal

Position: Data Scientist

In 2017 ben ik bij Veneficus begonnen als Data Scientist en heb ik sindsdien vooral aan projecten in de retail en het verzekeringswezen gewerkt. Het mooie aan Data Scientist zijn bij Veneficus vind ik de afwisseling tussen inhoudelijk uitdagend werk en veel klantencontact. Ik kan zowel genieten van een dag lang modellen programmeren als van het samen met klanten op tafel krijgen van het juiste probleem. Bij Veneficus heb ik de kans om beide rollen te vervullen en is er daar naast veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

In tegenstelling tot de meeste Data Scientists binnen het bedrijf heb ik geen Econometrie achtergrond maar heb ik aan de Technische Universiteit Eindhoven gestudeerd. Na een master Operations Management & Logistics ben ik aan de slag gegaan als Supply Chain Analyst bij een klein consultancy bureau. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik het Analyst gedeelte van dit werk erg interessant vond, maar dat ik veel breder geïnteresseerd was dan alleen in supply chains. Als Data Scientist kom ik met alle facetten van het bedrijfsleven in aanraking van marketing tot finance tot supply chains en kan ik in al deze gebieden doen waar ik goed in ben: problemen oplossen en inzichten creëren op basis van data.

Daarnaast vind ik het leuk met de laatste tools in programmeer en database land bezig te zijn. Bij Veneficus is er volop de ruimte daarmee te werken en experimenteren. Tot slot hebben we een gezellig team van jonge intelligente mensen en kijk ik dan ook uit naar alle uitdagingen die nog op ons pad komen!

Back