Tim van der Heijden

Tim van der Heijden

Position: Data Scientist

Al van jongs af waren cijfers en puzzels datgene dat mij interesseerde. Dat wiskunde onze wereld kan helpen door deze toe te passen op praktische problemen maakte mijn latere studiekeuze simpel. Na de benodigde kennis opgedaan te hebben in mijn bachelor Econometrie en master Operations Research & Management Science op Tilburg University ben ik begonnen als data scientist bij Veneficus. Dat we tegenwoordig in staat zijn om zulke grote hoeveelheden data te kunnen verwerken, zorgt ervoor dat de mogelijkheden om problemen op te lossen alleen maar groter worden. Ik geniet ook echt van het moment waarop de uitkomst uit de data en modellen toegepast wordt in de praktijk. Dit is ook een van de redenen dat ik mij helemaal thuis voel bij Veneficus, waar praktijkgerichte impact aan de hand van data centraal staat.
Een van de krachten van Veneficus is dat ze werkzaam zijn in verschillende markten, waardoor er veel verschillende expertise is. Dit biedt daarnaast de mogelijkheid aan de werknemers om te variƫren tussen verschillende type projecten. Bovenop deze variatie is er de mogelijkheid om af te wisselen tussen verschillende werkzaamheden. Al deze afwisseling zorgt voor een goede energie in heel het bedrijf. Alle werknemers weten van alles wat af en zijn allemaal bereid om te helpen om samen verder te komen. De groei die hieruit voortvloeit wordt alleen maar versterkt door de verschillende sessies waarbij kennis gedeeld wordt en de development dag waarop iedereen zich kan focussen op ontwikkeling. Uiteindelijk zorgt dit er weer voor dat wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn, en onze oplossingen zullen blijven verbeteren in de toekomst!
Ik heb ontzettend veel zin om samen met iedereen bij Veneficus en al onze klanten nieuwe uitdagingen aan te gaan en samen verder te groeien in de prachtige wereld van data science

Back