Lisanne den Hoed

Lisanne den Hoed

Position: Data Scientist

In januari 2016 ben ik als werkstudent gestart bij Veneficus, waar ik me al snel thuis voelde. Ik ontwikkelde mijn programmeervaardigheden en kreeg de kans om mijn econometrische kennis in de praktijk te gebruiken. Ook mijn masterscriptie heb ik bij Veneficus geschreven, waarin ik de vestigingsanalyse heb uitgebreid met nieuwe methodes en algoritmes. Daardoor werd het onder andere mogelijk om de potentie van vestigingen over tijd te analyseren. Heel leuk dat de resultaten van mijn scriptie direct waardevol waren voor een retail klant.

Als Data Scientist ben ik inhoudelijk betrokken bij projecten, maar als onderdeel van het commerciële team ga ik in gesprek met (potentiële) klanten over de uitdagingen in hun business. Mooi om te zien hoe bedrijven efficiënter kunnen werken en meer winst kunnen realiseren door het maken van slimme en juiste beslissingen op basis van data. Komend jaar ga ik me voornamelijk richten op de vastgoed sector. Een sector waar samenwerking, duurzaamheid en innovatie centraal staan, maar waar nog veel potentie is voor data gedreven werken. Voor Veneficus is vastgoed een relatief nieuwe sector en dat biedt ook intern heel veel mooie kansen om dit verder uit te bouwen.

Mijn werk bij Veneficus is erg divers: de ene dag werk ik aan een voorstel voor een project, terwijl ik de volgende dag bezig ben met modelleren. De afwisseling in werkzaamheden en projecten vind ik erg leuk. Daarnaast werk ik samen met collega's die altijd bereid zijn om hun kennis te delen zodat ook ik me verder kan ontwikkelen. Ik kijk uit naar de uitdagingen die er de komende tijd op mijn pad zullen komen en ik hoop dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan de groei van Veneficus!

Back