Jan-Willem Tel

Jan-Willem Tel

Position: Data Scientist

Als kind vond ik het al leuk me met wiskundige puzzeltjes bezig te houden. De keuze voor een studie wiskunde, in Utrecht, was dan ook een logische. In de (iets meer dan) vijf jaar die mijn studie duurde heb ik van alles geleerd, en vooral mijn abstracte manier van denken en mijn omgang met getallen ontwikkeld.

Na mijn studie wiskunde heb ik wat geëxperimenteerd met minder wiskundig werk, maar ik ben toch weer snel teruggekomen bij mijn oude liefde. Ik vind het heerlijk na te denken en te discussiëren over de keuzes die gemaakt moeten worden bij het modelleren, om de beschreven situatie zo goed mogelijk inzichtelijk te maken. Het samen met de klant en collega's nadenken over de interpretatie van modellen is steeds weer een uitdaging, op meerdere vlakken.

Naast het echt wiskundige werk vind ik het leuk me bezig te houden met klantcontact. Aan het begin van een project helpen we klanten de juiste vragen te stellen en data te verkrijgen om die vragen te beantwoorden. In de loop van het project plannen we altijd momenten in om het te hebben over de ingeslagen wegen en eventuele tussenresultaten. Op die manier houden we het lijntje kort, en krijgt de klant steeds de gelegenheid de analyse in een andere richting te sturen als dat gewenst is. Het project eindigt als het goed is met tevredenheid aan beide kanten.

Sinds ik ben begonnen bij Veneficus merk ik een sterke ontwikkeling in mijn modelkennis, programmeervaardigheden en de manier waarop ik met klanten omga. Ik ga ervan uit dat deze ontwikkeling zich zal doorzetten zodat ik met veel plezier kan blijven sleutelen aan de modellen die we hier inzetten en zo klanten kan helpen de juiste beslissingen te nemen.

Back