Floris Boon

Floris Boon

Position: Data Scientist

Na mijn bacheloropleiding Econometrie ben ik in 2016 begonnen met de master Business Analytics and Quantitative Marketing aan de Erasmus Universiteit. Momenteel schrijf ik mijn scriptie bij Veneficus. Op deze manier kan ik de opgedane kennis toepassen in de praktijk.

Wat ik leuk vind bij Veneficus is de ontspannen sfeer die past bij een klein bedrijf. Daarnaast is er de ruimte om naast m’n scriptie mee te werken aan verschillende andere projecten. Op die manier kan ik beter ervaren hoe het werk van een Data Scientist in elkaar zit. Ook wordt er veel tijd gestoken in het delen van de opgedane kennis. Zo doe je, naast de praktische ervaring, ook nog steeds nieuwe theoretische kennis op. Dit is wat mij betreft ook het beste aan een afstudeerstage bij Veneficus: de mooie combinatie van theoretische kennis en praktische ervaring.

Mijn interesse ligt vooral bij het programmeren. Het puzzelen en het zoeken naar oplossingen heeft van jongs af aan al mijn interesse gewekt. Waar ik vroeger vooral oplossingsgericht was, heb ik nu, na het geven van practica op de universiteit, ook meer interesse in de meest efficiënte en elegante oplossing. Het doel is om deze interesse ook toe te kunnen passen bij mijn scriptie.

Back