Veneficus Talent Academy: een vliegende start van je carrière.

Onze Talent Academy is ingericht om jou een vliegende start te geven van jouw carrière. Hoe doen we dat? Door 6 weken samen aan de slag te gaan met jouw hard- en soft skills. Het traject is intensief en daagt jou uit om iedere dag een extra stap te zetten! Na 6 weken ben jij klaar om aan de slag te gaan bij één van onze klanten, waarbij jij al je kennis direct in de praktijk mag brengen.

Na de opleidingsperiode bieden wij:

 • Acht wekelijkse trainingsdagen waar je met alle trainees een training volgt over diverse onderwerpen

 • Maandelijkse coaching gesprekken met je Talent Manager

 • Een ontwikkelplan waarmee je een steile leercurve op gebied van data en persoonlijke ontwikkeling doormaakt

 • Meerdere evenementen per jaar met je medetrainees én seniorconsultants

 • Meerdere momenten per jaar waarin je salaris groeit.

Een leven lang leren.

Als trainee krijg je persoonlijke begeleiding van onze personal coach. Deze begeleider helpt jou om het beste uit jezelf te halen en daarmee ook het meeste uit de traineeship. Aan deze persoon kun je niet alleen al jouw vragen stellen over de organisatie, een coach is er ook om je te ondersteunen op verschillende gebieden. Denk hierbij aan zelfontwikkeling en persoonlijke groei, wat bijdraagt aan jouw ontwikkeling tot volwaardig professional.

 • Krijg vanaf dag 1 betaald om te leren

 • Aantrekkelijke salarisopbouw
 • Direct een vaste baan
 • Learning consultant & personal coach

 • Stijle leercurve

 • Ervaren collega’s

Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld:

The Creators Hub Jordi Sloots 02259 scaled

Stop nooit meer met leren.

Als trainee krijg je persoonlijke begeleiding van onze personal coach. Deze begeleider helpt jou om het beste uit jezelf te halen en daarmee ook het meeste uit de traineeship. Aan deze persoon kun je niet alleen al jouw vragen stellen over de organisatie, een coach is er ook om je te ondersteunen op verschillende gebieden. Denk hierbij aan zelfontwikkeling en persoonlijke groei, wat bijdraagt aan jouw ontwikkeling tot volwaardig professional.

 • Krijg vanaf dag 1 betaald om te leren

 • Aantrekkelijke salarisopbouw
 • Direct een vaste baan
 • Learning consultant & personal coach

 • Stijle leercurve

 • Ervaren collega’s

Dit zeggen de trainees:

TheCreatorsHub Veneficus SanneMarcellis 00997 scaled

Sevval, na de trainingsweken:

“Het traineeship van Veneficus vond ik erg leuk en leerzaam. Ik was verbaasd dat we in zo een korte tijd zoveel hebben geleerd!

Terwijl ik vóór het traineeship nog amper technische skills had, heeft Veneficus dat binnen 6 weken weten te veranderen. Als ik iets lastig vond of ergens begeleiding bij nodig had, stond iedereen altijd klaar om me te helpen. Er werd ook veel tijd besteed aan elkaar leren kennen. We hebben veel leerzame spelletjes en opdrachten gedaan waarbij we als groep hebben geleerd om samen te werken. Ik heb erg genoten van de traineeship en ik raad het iedereen
aan die de data-wereld in zou willen stromen.”

lois

Lois, op de opdracht:

“Tijdens de traineeship ben ik ontzettend breed opgeleid en heb ik van veel verschillende data-gerelateerde onderwerpen mogen proeven.

Hier kwam ik door de Power BI training erachter hoe leuk ik het vind om resultaten zo goed mogelijk te tonen op een dashboard. Maar ook het technischere onderdeel, zoals het coderen in pythons of SQL of het bouwen van ETL Pipelines, deed
mij denken aan het oplossen van puzzels en zorgde voor een leuke uitdaging.

Gelukkig komen al deze onderdelen aan bod in mijn huidige opdracht bij Gemeente Den Haag als Business Intelligence Developer. Ik ben verantwoordelijk voor de stroom aan data die dagelijks wordt aangeleverd en welke met behulp van mijn Pipelines wordt bewerkt en ingeladen in de database. Deze data zet ons BI Team om in een dashboard die vervolgens kan worden gebruikt door de eindgebruiker.
Ik ben erg blij dat ik na een hele gezellig periode met alle trainees terecht ben gekomen in zo’n leuk BI Team. Er is dan wel sprake van een leeftijdsverschilletje, maar alle slechte grappen maken dat meer dan waard. Zo zie ik ook alle trainees weer tijdens de terugkomdagen, waar we altijd weer genoeg tijd hebben om bij te kletsen.

Tijdens mijn traineeship heb veel mogen leren, maar ook veel nieuwe mensen mogen leren kennen. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze traineeship heb gevolgd en is het voor mij een stuk duidelijker geworden wat ik in de toekomst wil doen.”

image001

Mike, na het traineeship:

“Ik heb een heel fijne tijd gehad tijdens het traineeship bij Veneficus. De eerste 6 weken krijg je trainingen waarbij je zowel aan je technische skills als je soft skills werkt.

Dit is een intensieve, maar ook een heel leuke periode waarin je snel een band opbouwt met je mede-trainees, de trainers en andere collega’s binnen Veneficus. Na deze periode ben ik aan de slag gegaan bij een opdrachtgever die bij me past, en waar ik ook vrij snel mijn waarde heb kunnen bewijzen. Tijdens deze periode kom je gemiddeld 1 keer in de maand terug naar Veneficus voor een terugkomdag, presentaties van andere trainees, of een bedrijfsuitje, waardoor je ook in contact blijft met je collega’s.

Inmiddels ben ik nu al een paar maanden overgenomen door de opdrachtgever, waar ik binnenkort als technical lead aan de slag ga bij een migratie van ons data warehouse naar de cloud. Ik durf wel te zeggen dat ik zonder Veneficus nooit zo snel in zo’n situatie terecht was gekomen. Voor mij is het traineeship dus van grote waarde geweest; ik heb een hoop leuke mensen leren kennen, én het is voor mij een ideale springplank geweest om mijn carrière als data engineer op te starten.”

Jouw opleiding & ontwikkeling.

Starten als trainee? Voordat je het weet, ben jij omgetoverd tot dataspecialist. Hoe ziet jouw pad tot dataspecialist eruit?

De eerste drie weken focussen we ons op de basis van de wereld van data; de data lifecycle. We maken je wegwijs binnen alle facetten van data. Waar bevindt data zich in een organisatie? Uit welke bronnen haal je dit? En wat voor slimme dingen kan je er dan vervolgens allemaal mee? Hoe presenteer je je bevindingen aan de business en welke klantvraag los je eigenlijk op met data? Van A tot Z doorlopen we gezamenlijk alle stappen en ben je direct praktisch bezig met de besproken onderwerpen. Zo duik je de techniek in en leer je de ins en outs van onder andere Python, SQL en Azure. De opgedane kennis bevestigen we door het behalen van een certificering.

Uiteraard kijken we verder dan de techniek. Ook verschillende trainingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden staan op het programma. Die geven jou en ons een goed beeldvan wie jij bent. Door een intensieve persoonlijke begeleiding en intervisiesessies halen we samen het beste uit jou. Deze inzichten samen met je technische resultaten helpen ons samen ontdekken welke functie het beste bij jou past!

De eerste drie weken heb je goed afgesloten en je hebt een goed beeld van de mogelijke functies binnen de datawereld. Samen hebben we gekeken welke van de mogelijke rollen het beste bij je past. Elke functie kent een eigen aanvullend trainingsprogramma waardoor je de benodigde verdieping krijgt voordat je dit in de praktijk gaat brengen. Zodra je aan de slag bent, staan onze datatrainers en je persoonlijke talenmanager altijd aan de zijlijn om je de juiste begeleiding en ondersteuning te bieden. Je komt regelmatig met je mede trainees samen voor intervisiesessies en trainingen.

Na zes weken beschik jij over de kennis die nodig is voor je eerste data opdracht. Onze accountmanager gaat op zoek naar een geschikte opdrachtgever die past bij jou als persoon en jouw talenten. Hier kan jij alles wat je hebt geleerd in de praktijk gaan brengen en begint de start van jouw carrière.
Uiteraard word jij van het begin tot het einde van jouw traineeship begeleid door de talent manager. Deze houdt samen met jou je voortgang in de gaten en helpt je met het opstellen van een ontwikkelplan voor zowel je hard- als je softskills. Hierdoor maak jij binnen een korte periode enorm sprongen die je gaan helpen in jouw verdere data carrière.

Dus waar wacht je nog op?

Stap aan boord en geef je datacarrière een kickstart!