juni 19, 2018

Werken bij Veneficus: hét bedrijf met happy data scientists

Happy datascientists
1,1 min read
Published On: 19 juni 2018

Veneficus

Een van de problemen met 'de meest sexy baan van de 21e eeuw' is dat veel bedrijven niet precies weten wat de job die ze aanbieden inhoudt. Dit is een van de oorzaken die leidt tot de churn van ongelukkige data scientists. Gelukkig kunnen we stellen dat Veneficus daarin een vreemde eend in de bijt is. Het bulkt er immers van de gelukkige data-driven werknemers, die de kern van dit veelbelovende bedrijf vormen.

De bron van deze gelukkige data scientists is meervoudig. Allereerst bestaat het Veneficus-team uit mensen met verschillende kwaliteiten en ervaringsniveaus met één belangrijke overeenkomst: de liefde voor fact-based decision making. Kersverse medewerkers – zoals ikzelf – worden in de eerste periode nauw begeleid door collega’s die al geruime tijd meedraaien. Daarnaast krijgen de nieuwkomers alle ruimte om het reilen en zeilen van Veneficus onder de knie te krijgen. De leercomponent is een van de belangrijkste pijlers van Veneficus, voor zowel de junior als de senior data scientists. Een zeer waardevolle kernwaarde in de snel veranderende wereld van data science.

De jarenlange ervaring van Veneficus heeft ertoe geleid dat het creëren van een data infrastructuur en het uitvoeren van data-analyses een belangrijk onderdeel is van de normale process flow. Op deze manier is iedereen, zowel werknemers als klanten, verzekerd van een goede basis voordat datamodellen worden gebouwd. Het sales team vertaalt de uitdagingen van klanten naar data-gedreven oplossingen al in nauw overleg met data scientists, waardoor een eventuele mismatch voorkomen kan worden. Als data scientist kan je vervolgens aan de slag met state-of-the-art modellen en technieken, die direct in de praktijk gebruikt worden.

De leergierige omgeving, de custom made onboarding, de stevige data-basis, het verwachtingsmanagement aan beide kanten en de vriendelijke & behulpzame collega’s, maakt Veneficus het perfecte podium voor de gelukkige data scientists.

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.