Home|Blog|Veneficus Real Estate lanceert PRIM

september 7, 2021

Veneficus Real Estate lanceert PRIM

PRIM
2.4 min readBy Published On: 7 september 2021

Het Rotterdamse Veneficus Real Estate heeft vrijdag 3 september een nieuwe applicatie gelanceerd. Tijdens een speciaal launch event op het kantoor van Veneficus aan de Veerkade ging de applicatie onder toeziend oog van diverse vastgoedrelaties officieel live.

Data gedreven investeren in vastgoed

PRIM (Potential Residential Investment Model) helpt de vastgoedbelegger in een overspannen vastgoedmarkt datagedreven beslissingen te nemen. Binnen enkele minuten is een object te beoordelen op rendement, risico en marktfit. Eigenaar Joost van der Zon legt uit hoe PRIM is ontstaan. “Met onze andere vastgoedapplicatie Houzr zijn wij druk bezig met het optimaliseren van nieuwbouw project ontwikkelingen”, vertelt hij. “Van verschillende klanten kregen wij de vraag of wij ook markthuren in de bestaande bouw konden inschatten en de risico’s bij het aan- en verkopen beter in kaart konden brengen. Het voelde niet goed om hier geen antwoord op te hebben. Na een eerste try-out versie te hebben gemaakt zijn wij gestart met de ontwikkeling van deze applicatie.”

Moderne technieken

Hij vervolgt: “We zitten met een overspannen woningmarkt, waarin het voor vastgoedinvesteerders steeds moeilijker is om realistische rendementen in te schatten.” De kans dat je je als investeerder rijk rekent op een plek in Nederland ligt nu op de loer, daarom is het belangrijk hier een onafhankelijk toetsing op uit te laten voeren. “Om tot inzichten te komen die ook echt toegevoegde waarde leveren maken we gebruik van Artificial Intelligence (AI). Met een zogenoemd XGBoost Regression model kunnen we grote hoeveelheden data omzetten naar een accurate voorspelling van de markthuur.”

Veneficus Real Estate beschikt over data van huurwoningen in heel Nederland. “Hierin staat allerlei informatie over de woning, zoals het oppervlak, het aantal slaapkamers en het bouwjaar. Daarnaast bevat het informatie over de locatie van de woning. Wat is bijvoorbeeld de afstand tot de supermarkt en wat is de gemiddelde WOZ-waarde in de wijk? Het model kan relaties vinden tussen deze variabelen en de huurprijs, waardoor het bij een nieuw huurhuis ook de huurprijs kan uitrekenen.”

Toekomst

Diverse vastgoedpartijen zijn direct gestart met het doorrekenen van objecten binnen de applicatie tijdens het launch event. “Wij hebben deze applicatie zo gebouwd dat hij voor iedereen uit de vastgoedmarkt beschikbaar moet zijn. Dus vanaf de particuliere belegger tot grote investeerders met een portefeuille van duizenden woningen: het is belangrijk dat deze innovaties voor iedereen toegankelijk zijn.  Meer weten over de applicatie? Neem contact op met Thimo de Vries via thimo.de.vries@veneficus.nl of 06-42095327.

Lees meer over PRIM

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Gratis consult

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.