juni 15, 2021

Veneficus Real Estate en Timpaan versterken samenwerking

Timpaan
1,4 min read
Published On: 15 juni 2021

Veneficus

Het Rotterdamse Veneficus Real Estate en de Hoofddorpse ontwikkelaar Timpaan hebben hun samenwerking omtrent de applicatie Houzr verstevigd. Na een pilot periode van enkele maanden gaat Timpaan verder met het ondersteunen van het ontwikkelproces door data en algortimes.

Timpaan is een middel grote projectontwikkelaar en heeft zich als doel gesteld om een voortrekkersrol op zich te nemen met het omarmen van innovatieve concepten. “Houzr past hier perfect bij”, vertelt Oscar Kamerbeek. commercieel manager bij Timpaan. “Voordat wij starten met een project toetsen wij eerst in Houzr of er überhaupt een haalbare business case in zit en waar de toekomstige behoefte zit in de markt.”

Hij gaat verder: Wij vinden het als ontwikkelaar belangrijk om naast een goede business case ook te ontwikkelen waar er in de toekomst een woonbehoefte is. Dit past binnen ons bedrijf om op een innovatieve manier te ontwikkelen en alle relevante kennis in de markt tot ons te nemen.

‘Timpaan was early adopter’

Joost van der Zon, oprichter en eigenaar van Veneficus Real State, vult aan: “Wij hebben ons product Houzr ontwikkeld om ontwikkelaars te ondersteunen door middel van Big Data en AI, en zo bij te dragen aan de oplossing van het gigantische tekort aan woningen in Nederland. Wij optimaliseren de nieuwbouwprojecten van onze klanten op rendement, risico en vanzelfsprekend markt fit. Oscar was een van de early adopters van onze applicatie, dit bevestigt ook het beeld wat wij hebben van Timpaan als innovatieve ontwikkelaar.”

Ook aan de slag met Houzr?

Met Houzr kun je als projectontwikkelaar grote hoeveelheden mogelijke projectconfiguraties berekenen én testen op mogelijke bouwlocaties in Nederland. Het Houzr algoritme rekent razendsnel honderdduizenden scenario’s door en zoekt op basis van verschillende gegevensbronnen en voorspelmodellen naar de optimale balans binnen de gestelde kaders tussen jouw rendement, risico en markt fit. 

Benieuwd wat het optimale bod is voor het object dat jij in je hoofd hebt? Vraag een gratis demo-account aan en start met optimaliseren. 

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.