februari 7, 2022

5 voordelen van werken als Veneficus Professional

Veneficus Professional
3,2 min read
Published On: 7 februari 2022

Veneficus

Voor jezelf beginnen is een bekende toekomstdroom. Steeds meer mensen wagen de sprong naar het ondernemerschap. Wie wil nou niet de vrijheid van zelfstandig ondernemen? Op internet zijn er veelvuldig artikelen te lezen over alle voordelen die een zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) heeft. Maar wat als al deze voordelen nou ook kunt combineren met de voordelen van loondienst? Dat kan als Veneficus Professional.

Aan de basis van dit verhaal staat een artikel wat is gepubliceerd op de website van de Rabobank. De titel van het artikel luidt: ‘5 grote voordelen van zzp’er zijn’ en spreekt voor zich. In het artikel worden de vijf grootste voordelen van het werken als zelfstandige zonder personeel beschreven. Afwisseling in werkzaamheden, fiscale voordelen en baas zijn over eigen tijd zijn enkele onderwerpen die worden aangesneden. 

Maar het leven van een zzp’er gaat niet altijd over rozen. Zo kunnen de voordelen van het werken in loondienst ontbreken. De gezelligheid van een sociale organisatie kan gemist worden, er is geen garantie op vastigheid en je bent zelf verantwoordelijk voor je verzekeringen en pensioenregeling. 

Het bundelen van al deze voordelen is bijna onmogelijk om te realiseren, toch biedt Veneficus je deze kans. Wanneer je als Professional start bij Veneficus heb je de lusten van het ondernemersleven, maar dan zonder de lasten.

Als Veneficus Professional werk je in opdracht bij verschillende klanten, van korte tot langere projecten. Zo krijg je de ultieme vrijheid en tegelijkertijd de zekerheid van een vaste baan.  

Maar hoe weegt dit op tegen de vijf voordelen die in het artikel worden genoemd? Wat zijn nou de vijf grote voordelen van werken als Veneficus Professional in verhouding tot een zzp’er?  

1. Je bent de baas over je eigen tijd

Het wordt beschreven als het bekendste pluspunt van zelfstandig ondernemen. Het indelen van je eigen tijd, je bent baas over eigen tijd. Ook als Professional bepaal jij waar, wanneer en hoe je jouw werkzaamheden inricht. Werk jij efficiënter vanuit huis en doe je dit het liefst in de ochtend- of avonduren, in overleg zijn alle opties bespreekbaar. 

2. Je vergroot je netwerk

Als Veneficus professional werk je aan uiteenlopende projecten bij meerdere klanten of organisaties. Door deze uiteenlopende werkzaamheden is het gemakkelijk om je netwerk te vergroten. Je functioneert voor een bepaalde tijd als gewaardeerde collega binnen een desbetreffende organisatie. Zo kunnen opdrachtgevers, contactpersonen of collega’s snel worden toegevoegd aan je actieve netwerk en kom je nauw in contact met interessante relaties.  

3. Je doet de dingen die jij leuk vindt

Voor je aan een opdracht begint ga je in gesprek met onze accountmanager. In overleg gaan jullie samen op zoek naar de functie die jou niet alleen het meeste aanspreekt, maar ook waarbij jij de dingen doet die je leuk vindt. Krijg jij energie van analyses, programmeren of modelleren? Samen gaan jullie op zoek jouw droomfunctie. 

4. Je hebt zekerheid

Wanneer je ondernemer bent, loop je doorgaans meer risico dan iemand die in loondienst is. Zo biedt Veneficus de Professionals niet alleen de zekerheid van een vast inkomen, ook sociale verzekeringen, pensioenregeling en acquisitie worden geregeld voor je. Zo kan je de volledige aandacht vestigen op een project, zonder zorgen te hebben over onderliggende randzaken. 

5. Het is afwisselend

Krijg je energie van een nieuwe werkomgeving of ontdek je graag nieuwe projecten? Veneficus biedt Professionals de mogelijkheid om door te ontwikkelen op meerdere vlakken. Dit kan zijn door aan de slag te gaan voor een nieuwe opdrachtgever of de kans te bieden om trainingen en cursussen te volgen. Zo krijg je de afwisseling die je wenst en zijn de doorgroeimogelijkheden oneindig. 

Werken als Veneficus Professional is heel erg gezellig

Tot slot mag de gezelligheid van een sociale organisatie niet ontbreken. Zo staat er op het dakterras van ons kantoor een barbecue die in de zomer regelmatig wordt aangestoken en is er elke vrijdagmiddag een gezellige borrel. Op deze manier komt iedereen binnen de organisatie nog beter tot elkaar. 

Alle voordelen bundelen en het beste van twee werelden samen brengen, het klonk als een onmogelijke opgave. Ben jij de Veneficus Professional die de lusten heeft van het ondernemersleven, maar dan zonder de lasten? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie of neem contact op met onze recruiter Angelique

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.