Home|Blog, Real Estate|Van de Ven Bouw & Ontwikkeling vindt geschikte locaties met Big Data & AI

februari 7, 2022

Van de Ven Bouw & Ontwikkeling vindt geschikte locaties met Big Data & AI

Van de Ven Bouw & Ontwikkeling
1,4 min readBy Published On: 7 februari 2022

Van de Ven Bouw & Ontwikkeling uit Tilburg heeft na een pilotperiode de samenwerking met Veneficus Real Estate verlengd. 

Jark Schepens, directeur van Van de Ven Bouw & Ontwikkeling, licht toe: ‘We zijn eerst gestart met een pilotperiode om te kijken wat de applicatie van Veneficus Real Estate voor ons kon betekenen. Tijdens deze periode hebben wij diverse locaties onderzocht met de applicatie Houzr. Hier kwamen voor ons waardevolle inzichten uit.  Wij proberen uit elke locatie in onze regio het maximale te halen.”

Binnen 5 minuten complete beoordeling

“Door het inzetten van deze applicatie kunnen wij een locatie binnen 5 minuten beoordelen op toekomstige prijsontwikkelingen, de marktvraag, demografie en de latente woonbehoefte”, aldus Schepens.

Veneficus Real Estate bouwde heeft een applicatie waarin verschillende openbare data gekoppeld zijn die voor het ontwikkelen en bouwen van nieuwbouw interessant zijn. Gecombineerd met een eigen database heeft dat geleid tot de applicatie Houzr.

Duizenden kenmerken zorgen voor een duidelijk beeld op potentiële ontwikkellocaties, zo kan men ook gelijk zien wat bijvoorbeeld de woonbehoefte is op een locatie.

“Door de feedback die Van de Ven Bouw & Ontwikkeling ons gaf hebben wij heel doelgericht kunnen door ontwikkelen en de applicatie werkt nu nog beter voor verschillende fases in het ontwikkeltraject’, aldus Thimo de Vries commercieel directeur van Veneficus Real Estate.

Net als Van de Ven Bouw & Ontwikkeling datagedreven beslissingen nemen?

Met Houzr kun je als projectontwikkelaar grote hoeveelheden mogelijke projectconfiguraties berekenen én testen op mogelijke bouwlocaties in Nederland. Het Houzr algoritme rekent razendsnel honderdduizenden scenario’s door en zoekt op basis van verschillende gegevensbronnen en voorspelmodellen naar de optimale balans binnen de gestelde kaders tussen jouw rendement, risico en markt fit. 

Benieuwd wat het optimale bod is voor het object dat jij in je hoofd hebt? Vraag een gratis demo-account aan en start met optimaliseren. 

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Gratis consult

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.