juli 27, 2020

Thimo in Data Wonderland

Thimo
1,9 min read
Published On: 27 juli 2020

Veneficus

Naast een uitgebreid team van data scientists en developers, hebben we natuurlijk meer mensen rondlopen binnen Veneficus. Zo ook Thimo die sinds januari van dit jaar het commerciële team versterkt. Al een aantal jaren heeft Thimo ervaring in vergelijkbare commerciële rollen maar in de wereld van Data Science was hij nog niet bekend. Thimo vertelt in dit blog hoe hij zijn eerste half jaar heeft ervaren en hoe hij kijkt op de wereld van Data Science.

6 januari was het dan zo ver, ik ging starten bij Veneficus in de rol van Business Developer. Bij de gesprekken die ik had viel het mij al op; alles gaat hier om leren en nog beter worden in wat je doet en wat je kan. Gelijk ging in mijn hoofd rond, in de wereld van commercie ben ik bekend. Maar die wonderwereld van Data Science dat ken ik nog niet, en nog belangrijker hoe ga ik dit in heldere taal uitleggen.

Met gepaste spanning stapte ik het kantoor binnen en stond er gelijk een welkoms cadeau op mijn bureau.  Alle collega’s waren gelijk vriendelijk en kwamen langs om zich voor te stellen, ik voelde mij enorm welkom en had gelijk het gevoel, ja ik heb de juiste keus gemaakt om Veneficus te versterken!

Maar nog steeds; hoe werken nou die algoritmes? En wat is nou precies AI? Wat is het verschil tussen een Data Analist en een Data Scientist, dit is een greep van de vragen die ik mijzelf stelde en eigenlijk maar met 2 woorden kon beantwoorden; geen idee! En nu een paar maanden verder en vele presentaties, en masterclasses Data Science voor dummies door mijn collega’s kan ik gelukkig al die vragen beantwoorden. En wat is deze wereld toch ontzettend gaaf, er zijn zo veel vragen die beantwoord kunnen worden door het slim inzetten van data.

Bij Veneficus ligt mijn focus op onze toepassingen binnen het vastgoed, het verbaast mij enorm als je kijkt naar de gigantische versnelling die wij kunnen maken binnen vastgoedontwikkeling en bij vastgoedtaxaties. Doormiddel van de applicaties die wij hebben ontworpen maken wij voor het vastgoed, Data Science makkelijk toepasbaar. Dit kan zolang je de resultaten makkelijk en begrijpelijk kan uitleggen.

De uitdaging die er ligt in de markt qua data science is dat iedereen het woord Big Data heeft gehoord en er ook zeker wat van vindt. Echter blijft het daar vaak bij en is het “te hoog over” waar wij als Veneficus heel sterk in zijn is van die Big Data, informatie maken en die informatie dan ook nog toepasbaar maken in de dagelijkse praktijk van zowel de project ontwikkelaar, investeerder en beheerder. Dankzij Veneficus zijn deze partijen in staat om daadwerkelijk betere (tactische) beslissingen te maken en daarmee mee rendement te maken.

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.