Home|Blog, Real Estate|Ontwikkelaars Veneficus Real Estate en MRP versterken samenwerking

april 28, 2022

Ontwikkelaars Veneficus Real Estate en MRP versterken samenwerking

MRP
1,2 min readBy Published On: 28 april 2022

De Amsterdamse ontwikkelaar MRP en het Rotterdamse Veneficus Real Estate hebben hun samenwerking omtrent de applicatie Houzr verstevigd. Na een pilotperiode van enkele maanden gaat MRP verder met het ondersteunen van het ontwikkelproces door data en algoritmes.

MRP (Meijer Realty Partners) is een ondernemende ontwikkelaar en investeerder in vastgoed. MRP loopt voorop met het inzetten van data en analyses voor strategie van de organisatie en de ontwikkeling van de projecten.

“Houzr past hier perfect bij”, vertelt Michiel Jansen Klomp, Risk and Optimization Manager bij MRP. “Voordat wij starten met een project bekijken we met behulp van Houzr of er überhaupt een haalbare businesscase is en waar de toekomstige behoefte zit in de markt.”

Onafhankelijk scherp beeld van de markt

“We gebruiken de tool voor de prijsbepaling van de woningen in alle fases van het ontwikkelproces.Hourz geeft een onafhankelijk scherp beeld van de markt. Deze cijfermatig analyse spiegelen we aan de makelaarsadviezen om zo tot een gebalanceerde VON-prijs te komen.”

De tool geeft snel een overzichtelijk advies. Michiel gaat verder: “Wij vinden het belangrijk om naast een goede business case te ontwikkelen voor de woonbehoefte en wensen in de toekomst. Dit past binnen onze innovatieve bedrijfsstrategie, waarbij we alle relevante marktkennis willen betrekken.”

MRP loopt voorop

MRP, en met name Michiel, loopt voorop met beslissen op basis van data inzichten.

Joost van der Zon, oprichter en eigenaar van Veneficus Real State, vult aan: “Wij hebben ons product Houzr gemaakt om ontwikkelaars te ondersteunen door middel van Big Data en AI, en zo bij te dragen aan de oplossing voor het gigantische tekort aan woningen in Nederland. Met Houzr optimaliseren onze klanten nieuwbouwprojecten op rendement, risico en vanzelfsprekend met marktconforme prijzenmarkt fit.”

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Gratis consult

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.