“Daar zat ik dan. Vrijdagochtend 07.30 uur, in de auto onderweg naar Brasschaat. Een plaatsje net ten noorden van Antwerpen. Ik was met mijn medetrainees op weg naar een tweedaags Hack Your Growth Weekend van de Veneficus Talent Academy, waarvan ik geen idee had wat te verwachten.

Er heerste een gevoel van avontuur in de auto, zelf was ik erg benieuwd naar wat we precies gingen leren en hoe.

Hack Your Growth Weekend dag 1

De eerste dag stonden twee onderwerpen op het programma. Voor het lunchbuffet hadden we het over luisteren, samenvatten en doorvragen. Na de lunch ging het over DISC, een model om je natuurlijk gedrag te categoriseren en een kleurtje te geven.

Die avond was gepland waar ik het meest naar uitkeek: een etentje met elkaar én met Nerissa en Alon. Zij waren speciaal daarvoor gekomen en daarom waren wij verzocht ons wat netter te kleden. Na een paar uur semi-opgedoft lekker te dineren, werd de avond voortgezet aan de bar. Helaas werden we hier om elf uur weggestuurd, want de bar sloot. Eigenlijk kwam dat ons alleen maar ten goede, aangezien de volgende dag de trainingen gewoon verder gingen.

Hack Your Growth Weekend dag 2

Zaterdag gingen we er weer vol tegenaan met in de ochtend een training over samenwerken. Een zoektocht naar ballonnen met onze naam en zo snel mogelijk een houten bouwwerk in elkaar flansen. Dit is een korte samenvatting van de zaterdagochtend. Die middag ging het over de Roos van Leary, een model dat interactie tussen mensen beschrijft.

Inmiddels voelde iedereen de lange week wel. Om half vijf zaten we weer in de auto onderweg naar huis. Het waren twee super leerzame dagen, waarin ik echt veel heb opgedaan over mijzelf, mijn gedrag, andermans gedrag en hoe die kunnen relateren. Maar niet alleen dat, de twee dagen waren ook echt een bonding experience voor ons als groep.

Al met al was het een groot succes dat ik niet snel ga vergeten!”

Over de Veneficus Talent Academy

De Veneficus Talent Academy is ingericht om data professionals een magische start te geven van hun carrière. Hoe doen we dat? Door 6 weken samen aan de slag te gaan met hard- en soft skills creëren we samen dé start van een carrière. Het traject is intensief en daagt de trainees uit om iedere dag een extra stap te zetten! Na 6 weken zijn ze klaar om aan de slag te gaan bij één van onze klanten, waarbij ze al hun kennis direct in de praktijk brengen. Ook aan de slag als trainee? Solliciteer vandaag nog!