Frank is 36 uur per week werkzaam bij een grote financiële instelling als data engineer op het gebied van Risk data. “Op het moment zorg ik er voor dat datastromen kunnen worden omgezet naar data waarmee risico’s voor de bank kan worden afgedekt. Denk hierbij aan risico’s die de bank loopt bij uitgifte van leningen.

Wanneer er een lening wordt aangevraagd bij de bank door een bedrijf kan er worden gekeken naar de organisatie en hoe groot de kans is dat zij failliet gaan. Zo kan er een inschatting worden gemaakt over het risico en een mogelijke default van het bedrijf.”

“Met de getransformeerde data worden modellen gemaakt om deze risico’s in te schatten. Door de stroom van data ontstaat er constant nieuwe informatie. Elke paar maanden wordt daarom ook het model geüpdatet. Zo kan er nieuwe data worden ingevoerd, maar kunnen ook nieuwe risico-indicatoren worden geïntroduceerd. Zo blijven wij compliant met de Nederlandse bankensector.”

Werken aan verschillende projecten

Naast zijn werkzaamheden als data engineer helpt Frank ook mee met Houzr. “Binnen Houzr werk ik mee aan een paar kleine projecten. Zo ben ik binnen bepaalde features op zoek naar verbeteringsslagen en probeer ik hetgeen wat er al is betrouwbaarder en robuuster te maken. Dit is voor mij ook een uitdaging, omdat het maar 4 uur per week is en ik voor het eerst binnen twee opdrachten tegelijkertijd zit. Ik moet dus veel schakelen, maar dat maakt het tegelijkertijd ook heel erg leuk. Het is een nieuwe uitdaging en een product van Veneficus zelf. Hierdoor heb je zelf meer controle over het eindresultaat en is er de ruimte om meer je eigen draai er aan te geven.”

Kennis overdragen

Daarnaast is Frank per 1 januari ook gestart als interne docent binnen de Talent Academy. “Dit is ook iets wat ik voor het eerst heb gedaan. Ik heb mijn eigen cursus weten te ontwikkelen voor de Talent Academy. Op dit moment behandel ik de topics rondom data management en security. Het lesgeven is voor mij iets nieuws, maar ik vind het erg leuk om te doen. Vooral om bepaalde inzichten mee te geven. Ik heb zelf ook een traineeship gevolgd en kan het nu mijn ervaringen overbrengen op een ‘nieuwe generatie’.”