oktober 5, 2018

Behoor jij tot de ‘skilled people’ waar bedrijven naar zoeken?

Big Data Expo
2,1 min read
Published On: 5 oktober 2018

Veneficus

Onze stand op de Big Data Expo was een broedplaats voor interessante gesprekken over de kracht van data! Ons interactieve bord nodigde mensen uit om met ons in gesprek te gaan over welke rol data science voor hen heeft.

Op 19 & 20 september was het weer tijd voor de Big Data Expo! Daar kan Veneficus natuurlijk niet ontbreken. De editie van 2018 van dit jaarlijkse evenement rondom big data & data science verwelkomde 4.777 bezoekers en een verschillende disciplines samen. We kijken terug op een succesvolle beurs waarbij we bezoekers hebben geïnspireerd en samen na hebben gedacht over de eerste stappen naar Optimizing Intelligence. Naast de gesprekken in onze stand over de kracht van data, gaven we op beide dagen een lezing om bezoekers te inspireren met de succesverhalen van onze klanten in vastgoed & retail.

Het inspireren tijdens presentaties is hartstikke leuk om te doen, maar ook het aanknopen van een praatje bij onze stand levert veel mooie inzichten op! Dit jaar was onze grote blikvanger het interactieve bord waarop mensen konden delen welke rol data science voor hen persoonlijk en hun organisatie speelt.

Maar hoe gaat het dan in z’n werk? Op het bord stonden vijf stellingen met ieder een bijpassende kleur. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben de expert’ of ‘Dit is wat mijn bedrijf nodig heeft’. Met de bijbehorende kleur touw, kon er een lijn getrokken worden naar punten van de stelling die hier goed bij pasten, zoals marketing, sales forecasts en security. Veel bezoekers stonden hier even bij stil en hebben op een andere manier nagedacht over de betekenis van data science voor hen of hun organisatie.

BDE-bord

De resultaten na dag 1…

Wij zouden Veneficus natuurlijk niet zijn, als we zelf niet een kleine analyse hadden gemaakt over de uitkomsten van deze twee dagen vol interactieve gesprekken en waardevolle uitkomsten. Zo is er vooral veel met groene (‘Ik wil beter worden in…’) en gele (‘Ik ben de expert…’) touwtjes gespannen. Dit betekent dat bezoekers van de Big Data Expo op zoek zijn naar kennis en ervaren professionals of juist oplossingen aanbieden. Daarbij viel op dat de echte data science technieken nauwelijks zijn aangeraakt.

Ook is gebleken dat bedrijven het liefst verbeteren op het gebied van skilled people, data management en data visualization. Wat bedrijven naar eigen zeggen nodig hebben is: efficiency, data, security, data science en added value. Waar bedrijven aangeven data science nodig te hebben, zijn er in ieder geval op de Big Data Expo te weinig experts die de specifieke data science technieken als expertisen aanmerken. Een mooi doel om voor de editie in 2019 deze mismatch op de Big Data Expo te verkleinen.

Daar willen wij als Veneficus natuurlijk graag bij helpen!

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.