november 30, 2020

Alon Jansen nieuwe managing director Veneficus

Alon Jansen
1,3 min read
Published On: 30 november 2020

Veneficus

Veneficus, het data consultancybureau dat organisaties helpt om effectief datagedreven te werken, stelt Alon Jansen per 1 december 2020 aan als managing director. Jansen wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van de Rotterdamse onderneming.

Veneficus werd dertien jaar geleden opgericht door aandeelhouders Daan Vroom en Joost van der Zon tijdens hun opleiding econometrie. Het bedrijf helpt bedrijven te optimaliseren door interne en externe data te gebruiken om nieuwe en betere inzichten te verkrijgen. Onder andere door het stroomlijnen van de keten kunnen organisaties betere frequente tactische beslissingen nemen op basis van data en modellen, om zodoende omzetgroei en winstmaximalisatie te realiseren.

Vertrouwen in Alon Jansen

Jansen heeft als medeaandeelhouder diverse directiefuncties bij ICT-bedrijven vervuld. In zijn vorige functie was hij commercieel directeur bij cloud telecomleverancier Destiny in Nederland. “Ik zocht naar een ondernemende verkoop- en marketing gedreven directeur die het bedrijf de komende jaren verder vorm gaat geven in deze zeer snelgroeiende markt”, vertelt Daan Vroom.

Een van de eerste projecten op het bord van Jansen is HOUZR, de nieuwste oplossing van Veneficus. HOUZR maakt het mogelijk om door middel van algoritmes en big data de opbrengsten van residentiële nieuwbouwprojecten te optimaliseren.

Optimale combinatie tussen woonbehoefte en maximaal rendement

“Door duizenden scenario’s te berekenen, weet de opdrachtgever zoals projectontwikkelaars of vastgoedbedrijven meteen waar de optimale combinatie ligt tussen woonbehoefte en maximaal rendement”, vertelt Jansen. Organisaties realiseren daarmee een versneld besluitvormingsproces, een geminimaliseerd investeringsrisico en hebben helder in kaart waar de woonbehoeftes liggen ten tijde van het in de verkoop gaan van het project.

Jansen staat te trappelen om de ambities van Veneficus de komende jaren waar te maken. “De markt groeit elk jaar met 30% en wij willen harder groeien dan de markt.”

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.