oktober 31, 2017

10 jaar Veneficus

Veneficus - 10 jaar
1,8 min read
Published On: 31 oktober 2017

Veneficus

Afgelopen maand vierden wij alweer ons 10 jarig jubileum. Wat een mijlpaal! De wereld is tijdens deze periode op veel fronten veranderd. Toch is het fantastisch om te zien dat onze visie onaangetast is gebleven. In 2007 hebben wij voor onszelf gesteld dat bedrijven steeds meer informatie verzamelden en dat wij ze wilden helpen daar iets mee te doen. Wat wij natuurlijk niet wisten toen wij startten met ons “studentenbaantje” Veneficus, was dat de wereld juist naar onze visie zou gáán veranderen. In 2007 werden termen als big data, data science en machine learning nog maar sporadisch gebruikt, of zelfs helemaal niet. Iedereen weet dat dit momenteel wel anders is: vandaag ontkomen we niet meer aan data science!

Hoe het begon

Samen met Daan, Joost en Koen heb ik in onze studententijd als bijbaantje Veneficus opgericht. Het idee was heel simpel: het betaald oppakken van stage opdrachten. Werkend vanaf onze studentenkamer liep dit al snel zo hard, dat we andere studiegenoten in dienst namen om het werk aan te kunnen. Zo creëerden we ook tijd voor ons eigen afstuderen.

De keuze voor Veneficus

In 2009 waren we praktisch afgestudeerd én kwam voor ons het keerpunt: Daan, Joost en ik maakten de keuze om door te gaan met Veneficus! Toen hebben wij ook voor het eerst, en het laatst, een echt businessplan geschreven. Wie zijn we? Wat stralen we uit? Wat willen we bereiken? Alles is uitgebreid aan bod gekomen en de basis van ons bedrijf is daarmee gelegd. In de periode daarna is Veneficus hard gegroeid. Op ons eerste kantoor aan het Rodezand groeiden we al snel uit ons jasje met 12 teamleden. Leuk detail uit deze tijd? In het begin hadden we nog nooit gewerkt met R, of überhaupt kennis van Python of Ubuntu. Dat is tegenwoordig wel anders. Ons vak is volop in ontwikkeling, er komen tools bij en we leren nog steeds nieuwe skills!

Teamwork makes the dream work

Na een periode van 10 jaar met fantastische hoogtepunten, zoals het eerste jaar met meer dan een miljoen omzet, meerdere FD Gazellen Awards én de fun die in ons bedrijf hangt, kan ik stellen dat we ontzettend trots zijn! Trots op het team van 35 Venefici dat er nu staat, de passie van onze mensen en hoe ze ‘spelen’ met data. Iedereen werkt naar hetzelfde doel toe met elkaar en dat is echt heel bijzonder om mee te maken.

De toekomst

De toekomst? Daarin willen we vooral blijven groeien en professionaliseren. Nu ligt de focus voornamelijk op een geautomatiseerd analyse proces, want: hoe simpeler je het kunt maken, hoe sneller je kunt groeien! Zouden we het zo goed kunnen doen dat we alle econometristen overbodig kunnen maken? Met de ontwikkeling van een eigen platform en algoritmes is dit in ieder geval ons volgende doel.

Laten we over 10 jaar kijken of het ons is gelukt!

Deel deze blog met je netwerk 👉🏼

Meer lezen?

Ontvang een gratis tactisch aanvalsplan.

Bel ons vandaag nog op (010) 4047 333

Geen zorgen: het is geheel vrijblijvend.